Vaardigheidstraining Vertrouwen winnen en behouden


Datum en tijd
14 juni 2018 14:00 tot 20:00
Locatie
vab kantoor, Maanlander 43 3824 MN Amersfoort
Termijn
7 juni 2018 (de uiterste restitutiedatum)
Bijdrage
Leden € 250,- excl. BTW
Niet leden € 400,- excl. BTW
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. R.H.M. (Rolf) Beex
Beex Advies & Administratie
 
Dhr. ing. E. (Erik) Bijker
Countus accountants + adviseurs (Hardenberg)
 
Mevr. L.M.J. (Linda) Neis
Rabobank Centraal Zuid-Limburg
De kaart wordt geladen…

Vaardigheidstraining: Vertrouwen winnen en behouden

Jouw persoonlijke succes in advies, communicatie en samenwerking hangt sterk af van de manier waarop je overkomt op anderen. Hoe goed ken jij jouw communicatie? Hoe denk jij dat anderen je ervaren? Slaag je erin het vertrouwen van anderen te winnen en te behouden? Kan je dat beïnvloeden en zo ja hoe? Tijd voor een vaardigheidstraining!
 

De training bestaat uit drie delen. Deel één is het huiswerk waarbij je het online assessment van KEEP Professional maakt. Deel twee is de vaardigheidstraining waarin je met een vernieuwende benadering leert effectiever te adviseren en het vertrouwen te winnen van je relaties. Het derde deel (na de training) bestaat uit onbeperkte toegang tot een online applicatie waar je alle thema’s en toepassingen van het programma blijvend kunt raadplegen. Tenslotte is er ook de mogelijkheid om een app hiervoor te gebruiken, die handig lastminute aandachtspunten vlak voor een gesprek biedt.
 

Huiswerk

Het assessment moet voorafgaand aan de training zijn gemaakt. Je hebt hierbij de keuze tussen een self-assessment, een 360°-feedback of een combinatie van beiden. Het invullen doe je enkele weken voor de training via www.keepprofessional.com. Je ontvangt direct een persoonlijke uitslag waarin wordt beschreven hoe je overkomt op anderen inclusief een persoonlijk overzicht van je sterke- en aandachtspunten in relatie tot je functie. Nota bene: je ontvangt je inloggegevens de eerste helft van mei, na bevestiging van je inschrijving.
 

Training

Nadat je de uitslag van het assessment hebt ontvangen neem je deel aan de training. Tijdens de training onderzoeken we waar gedrag vandaan komt en waarom mensen reageren zoals zij dat doen. We behandelen onder andere:

* wat zijn de verschillen en gevolgen van objectief en subjectief waarnemen?
* zijn cultureel of maatschappelijk perspectief van invloed op ons gesprek?
* wat bepaald hoe wij worden ervaren?
* omgaan met vertrouwen, geloofwaardigheid en oprechtheid
* empathie en flexibiliteit, hoe delen mensen uitgangspunten en zoeken ze naar een gemeenschappelijk belang?

Uiteraard gaan we praktisch in op advisering, communicatie en samenwerking. Behandel je de ander zoals je zelf behandeld wil worden of zoals de ander behandeld wil worden? Hoe overtuig je anderen en hoe overtuigen zij jou? Hoe neem jij beslissingen, hoe functioneer je in een team zoals anderen dat ervaren en hoe gaan we om met weerstand in gesprekken.
 

Online applicatie

Met de online applicatie heb je toegang tot een digitaal naslagwerk met alle thema’s van de training. Ook bestaat hier de mogelijkheid om van anderen (collega’s, vrienden, familie, klanten) assessments te (laten) maken. Je ontvangt dan iedere keer een profiel van je gesprekspartner met een uitgebreid gespreksscenario.
 

Mobiele app

Aan het einde van de training legt Dirk-Paul Minderhoud (Orlemans & Orlemans) op een korte en bondige wijze de handige onafhankelijke aanvulling op de assessment-tool uit. Een nieuwe mobiele app, die alle voorbereidingen nog een keertje aanscherpt en bijvoorbeeld vlak voor het arriveren op de plek van het gesprek als geheugensteun kan dienen. Zo kom je extra scherp tegenover de klant te zitten.
 

Hoofdtrainer

Jan Peter van Keep  traint, ontwikkelt en adviseert organisaties, hun werknemers en studenten op bestuurlijk, leidinggevend en uitvoerend niveau. Zijn expertise is mensen, uitgaande van hun kwaliteiten en competenties, zodanig ondersteunen dat zij met een minimale belasting in tijd en geld maximaal rendement halen uit hun opleiding, training of begeleiding. Met de online programma's van KEEP Professional® en de training KEEP Connecting People® ondersteunt hij ruim 25 jaar succesvol de carrières van deelnemers.

Programma

14:00 uur  Ontvangst
14:30 uur  Introductie Jan-Peter van Keep (KEEP Professional)
14:40  uur Bespreking online assessment
15:00 uur  Behandeling adviesvaardigheden en het winnen en behouden van vertrouwen
16:15 uur  Pauze
16:30 uur  Korte behandeling digitaal naslagwerk
17:00 uur  Toepassen, oefenen en borging van het programma met behulp van online applicatie
18:00 uur  Kennismaking mobiele quick reference app
                door Dirk-Paul Minderhoud van Orlemans & Orlemans
18:30 uur  Ruimte voor vragen, op- of aanmerkingen
18:45 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde