Adviesgesprek naar een hoger niveau

Training adviesvaardigheden


Datum en tijd
2 november 2017 14:00 tot 20:00
Locatie
vab kantoor, Maanlander 43 3824 MN Amersfoort
Termijn
1 november 2017 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 185,- excl. BTW
Niet leden € 350,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
 
 
Dhr. O. (Onno) Eijkelboom
EC Consultancy B.V.
 
Dhr. ing. E. (Erik) Bijker
Countus accountants + adviseurs (Hardenberg)
 
Dhr. ing. M.C. (Marcel) van Sonsbeek
Countus accountants + adviseurs (Mill)
 
Dhr. ing. G. (Gijsjan) Coers
Nieuw Veldhoen Accountants & Adviseurs
Dhr. ing. J.D. (Jelmer) Sietzema
Alfa Accountants en Adviseurs
Mevr. A. (Aline) Jochemsen
Aeres Hogeschool Dronten Financiële dienstverlening
De kaart wordt geladen…

Training
Adviesgesprek naar een hoger niveau

Veel kennis hebben over de inhoud, garandeert niet dat je ook daadwerkelijk een goed advies kunt geven. Voor jou als adviseur is het essentieel dat jouw kennis en advies ook goed overkomen bij de klant. Dat hij of zij accepteert wat je zegt. Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat je weet wat de gedragsvoorkeuren van je gesprekspartner zijn en hoe je daar op inspeelt bij het overbrengen van je advies.

In deze training, die gegeven wordt door Orlemans & Orlemans, leer je hoe je je advies zodanig geeft, dat het ook geaccepteerd wordt. Het effect van de adviseur is een optelsom van de kwaliteit van het advies (de inhoudelijke kennis) en de acceptatie van het geadviseerde (de adviesvaardigheden). Deze training sluit daarom nauw aan bij de dagelijkse praktijk. De workshop wordt gegeven in een vorm waarbij je als deelnemer actief betrokken wordt. Zo leer je heel praktisch om de kennis die je in huis hebt, ook echt aan te laten komen bij de klant.

In het ergste geval kan een slecht advies dat uitstekend gepresenteerd wordt, maar zo geaccepteerd worden. Maar een uitstekend advies dat niet op een voor de klant acceptabele manier gepresenteerd wordt, leidt tot zoveel weerstand, dat het niet eens aangehoord wordt. Acceptatieverhoging ontstaat door aan te sluiten bij de gedragsvoorkeuren van de gesprekspartner, dus daarover leer je ook meer in deze training.


Drie thema's

Tijdens deze training adviesvaardigheden worden drie thema’s verder uitgediept. Ten eerste de algemene gesprekstechnieken rondom adviesvaardigheden. Hierbij leer je onderscheid te maken tussen de diagnose/recepttechniek, het spiegelen en de participatietechniek. Het is van belang dat je weet op welk moment welke techniek in te zetten.

Als tweede komt aan bod dat er een zekere mate van assertief handelen noodzakelijk is om als adviseur succesvol te kunnen functioneren. Het is hierbij belangrijk dat de adviseur datgene zegt wat vanuit het inhoudelijke advies noodzakelijk is. Het is daarbij belangrijk dat je de inhoudelijke boodschap niet afzwakt omwille van de (eventueel negatieve) reactie van de ander.

Het derde thema draait om commerciële sensitiviteit. Als adviseur moet je altijd aan je agrariërs duidelijk kunnen maken waar je toegevoegde waarde ligt. Hierbij zul je je specifieke kwaliteiten kunnen koppelen aan de situatie waarin de klant zit en waaraan hij behoefte heeft.


Trainingsbureau Orlemans & Orlemans

Bureau Orlemans & Orlemans uit Nijmegen heeft al sinds 1978 naam gemaakt in opleidingen rondom organisatieontwikkeling. Nieuwe visies, andere werkwijzen, fusies en nieuwe markten vragen om nieuwe vaardigheden van managers en medewerkers. Ooit begonnen in de agrarische dienstverlening, ligt hier nog steeds een krachtig inlevingsvermogen in deze specifieke sector.

Speciaal voor de vab heeft Orlemans & Orlemans een 'Incompany Training' samengesteld op basis van specifieke wensen en behoeften die leven onder zowel junior als senior bedrijfsadviseurs. De training sluit nauw aan bij de ontwikkeling van persoonlijke competenties en vaardigheden in de huidige tijd en de agrarische sector.

'Weten' is iets anders dan daadwerkelijk 'doen'. Er is een voortdurende wisselwerking tussen anders denken, de 'binnenkant' en anders doen, de 'buitenkant'. Daar komt deze training van pas; van anders denken naar anders doen! Op naar een adviesgesprek van hoger niveau.

Programma

14:00 uur  Ontvangst
14:30 uur  Introductie, korte kennismaking
14:45 uur  Gedragsvoorkeuren in relatie tot adviesvaardigheden
15:15 uur  Afstemming aanpak op gedragsvoorkeuren
16:00 uur  Oefening stijlflexibiliteit
16:30 uur  Pauze
17:00 uur  Werken en oefenen (met acteur)
18:00 uur  Terugblik en mogelijkheid tot stellen van vragen
18:30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde