Basiscursus pachtrecht | Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs

Basiscursus pachtrecht

met korting voor vab-leden!


Datum en tijd
7 juni 2019 09:30 tot 17:00
Locatie
Kasteel Waardenburg, G.E.H. Tutein Noltheniuslaan 7 4181 AS Waardenburg
Bijdrage
Externe activiteit, kosten bekend bij organisator (zie omschrijving / download)
PE-punten
12

Er zijn nog geen deelnemers aangemeld.

De kaart wordt geladen…

Academie voor de Rechtspraktijk

Basiscursus pachtrecht

Het pachtrecht is een bijzonder rechtsgebied met zijn eigen regels en systematiek. Men moet goed ingewijd zijn in de eigenaardigheden en spelregels van het gebied om fouten te voorkomen. Denk aan de unieke rol van de grondkamer, het bestaan van verschillende pachtvormen naast elkaar enz. Bij deze tweedaagse cursus komt al het nodige daartoe aan bod: de pachtovereenkomst, toetsing door de grondkamer, de rechten en verplichtingen van pachter en verpachter, koop breekt geen pacht, het voorkeursrecht van de pachter, indeplaatsstelling en medepacht, alsmede erfopvolging. Tevens worden de bijzondere pachtvormen besproken, waaronder uiteraard geliberaliseerde pacht. Het spreekt vanzelf dat ook opzegging, beëindiging en ontbinding van de pachtovereenkomst aan de orde komen. Ten slotte is er ook aandacht voor de bijzondere aspecten van het procederen in pachtzaken (met een rol voor de deskundige leden van de pachtkamers en de grondkamers).

Na het volgen van deze cursus ben je niet alleen uitstekend op de hoogte van de stand van zaken in het pachtrecht, maar weet je ook hoe je in de praktijk moet inspelen op de actuele ontwikkelingen in het rechtsgebied.

Meer weten?

De Academie voor de Rechtspraktijk biedt deze cursus aan vab-leden aan met een korting van honderd euro op de cursusprijs. Zodoende kost de cursus geen EUR 895, maar EUR 795. Alle informatie over de tweedaagse basiscursus pachtrecht tref je aan in de flyer in de bijlage of op de website van Academie voor de Rechtspraktijk

Downloads