Intervisie voor systemisch werkers in agrosector


Datum en tijd
26 januari 2023 13:30 tot 20:00
Locatie
Volgt,
Termijn
25 januari 2023 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden € 195,- excl. BTW
Niet leden € 350,- excl. BTW
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. L. (Leen) Janmaat BC
Louis Bolk Instituut
Mevr. A.M. (Anne Marie) van Oldeniel-Boerhof
Anne Marie Advies Training Mediation
 
Mevr. ing. L.D. (Dorine) Zwaan
2D Ondernemers coaching & mediation
 
Dhr. ing. W.A.J.M. (Wim) van Uum
Van Uum AgriFood Coaching
 
Mevr. drs. E.M. (Lizanne) Roeleven
Roeleven & Co, training en coaching
 
Mevr. ir. W.A.H. Schipper
WYMOS Dienstverlening & Advies
De kaart wordt geladen…

Intervisie voor systemisch werkers in agrosector


Systemisch werken is er op gericht om onbewuste patronen zichtbaar te maken, zodat je met een hernieuwde blik en nieuwe inzichten kunt kijken naar de mogelijkheden om beweging te krijgen. Om deze onbewuste patronen zichtbaar te maken wordt vaak gebruikt gemaakt van opstellingen, maar er zijn meerdere vormen mogelijk.

De agrarische sector kent vele (oude) systemen, groot en klein, waarbij het familiesysteem en het organisatiesysteem door elkaar heen lopen. Het kenmerk van een systeem is dat er veel (onbewuste ongeschreven) regels, normen en waarden zijn. Daarbij weet je wat er hoort en niet hoort. Doorbreken van deze systemen als individu is lastig, maar mogelijk! Hoe komen veranderingen dan tot stand? Juist in deze tijd, waarin het huidige landbouwsysteem op een keerpunt lijkt te staan (anders gezegd: in transitie is) is er systemisch veel te ontdekken, waar te nemen en te leren en ontwikkelen.

In deze workshop leren adviseurs en coaches in het agrarisch veld met systemische kennis verder van elkaar onder deskundige begeleiding. Ze wisselen onderling hun opgedane ervaringen uit om samen aan het werk te gaan naar een nieuwe opstelling “transitie van de landbouw in systemisch werkperspectief”. We leggen hierbij ook de grondslag voor een lerend netwerk van agrarisch systemisch werkende adviseurs en coaches binnen de vab. Deze verdiepende workshop is een vervolg op de door de vab in het najaar van 2022 georganiseerde kennismakingsworkshop op systemisch werken in de agrarische sector.
 

Doelgroep en begeleiders

Deze workshop richt zich in eerste instantie op coaches (en adviseurs) in de sector die al ten minste tien dagen ervaringen / opleiding  hebben opgedaan en systemisch werk gebruiken in hun vak. De workshop gaat verder in op het gebruik van systemisch denken in agrarische advisering en coaching en wordt begeleid door:

Oprichter, eigenaar en trainer van het Instituut voor Systemisch werk Elmer Hendrix heeft twintig jaar ervaring in het systemisch werk met o.a. familie- als organisatieopstellingen. Dit andere mensen leren is zijn passie. In 2006 begon hij, naast een eigen adviespraktijk, ook te werken voor het Bert Hellinger Instituut. Hier begeleidt hij workshops in familieopstellingen en is co-trainer in de opleiding 'Systeemdynamiek in Organisaties'. Vanaf 2009 voegde hij vanuit het Instituut voor Systemisch Werk eigen opleidingen en trainingen in familieopstellingen en organisatieopstellingen toe voor zowel particulieren en professionals in binnen- en buitenland. Tenslotte is Elmer schrijver van de boeken ‘Zinnen die de ziel raken’ en ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’ en is hij te beluisteren in diverse podcasts.

Toine van Toor is zelfstandig coach, opgeleid in het systemisch werk bij het Instituut voor Systemisch werk en daarin actief deelnemer en begeleider. Met zijn wortels onder andere in de veevoerindustrie, kent hij het agrarisch domein ook als geen ander. Meer weten over Toine kan op zijn website.

Programma

13:30 uur  Ontvangst
14:00 uur  Aanvang workshop systemisch werken in agrarische advies
16:00 uur  Pauze
16:30 uur  Vervolg workshop
18:00 uur  Ruimte voor vragen en uitwisselen ervaringen
18:30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde