Intervisiegroep ZUID


Datum en tijd
12 september 2024 12:00 tot 15:00
Locatie
Volgt (omgeving Zaltbommel),
Termijn
11 september 2024 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 750,- excl. BTW
Niet leden € 950,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
12
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. P.J.M. (Pieter) van Gorkum
PPP-Agro Advies ZuidOost
 
Dhr. ing. S.J.H. (Bas) van Hout
ABAB Agro Advies (Uden)
 
Dhr. drs. M.H.A. (Mark) van Kleef
Klevet Koeienpraktijk
De kaart wordt geladen…

Intervisiegroep ZUID agrarische adviseurs en coaches


Intervisie is een leermethode waarbij professionals met een vergelijkbare achtergrond werkgerelateerde casussen bespreken. Intervisie is coaching door gelijken. Het is delen, halen en brengen van inzicht, ervaring, kennis en invalshoeken. Je helpt elkaar door kritische, verhelderende vragen te stellen zonder oordeel met als doel om te leren van elkaar en van elkaars ervaringen. Je leert jezelf beter kennen en je helpt elkaar om te groeien in werk en vooral in je persoonlijke ontwikkeling.

Dit gaat niet in één middag, maar met terugkerende sessies van ongeveer twee tot drie uur met een frequentie van eens per circa twee maanden (dus  zes keer per jaar). Met een groepsgrootte van zes personen komt iedereen gedurende een jaar aan bod met de inbreng van een casus. We beginnen of sluiten telkens af met een smakelijke lunch.
 

Vragen die in eerdere intervisies naar voren kwamen:

 • Hoe blijf ik rustig als een onderwerp mij ook persoonlijk raakt?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet ga overtuigen, maar de klant zelf de keuze laat maken?
 • Hoe ga ik om met lastige emoties van de klant, zoals verdriet?
 • Hoe zorg ik ervoor dat een klant ook de moeilijke keuze zoals stoppen meeneemt in het keuzeproces?
 • Hoe organiseer ik feedback op mij eigen handelen?
   

Intervisie heeft als resultaat:

 • Persoonlijke en professionele groei
 • Inzicht in eigen denken en handelen
 • Ervaring in omgaan met eigen vragen en kwetsbaarheid
 • Helder kunnen verwoorden van inhoudelijke vraagstukken en van je eigen positie en rol
 • Betere communicatievaardigheden
 • Omgaan met ongemakkelijke situaties
 • Groeiend zelfvertrouwen om ook ‘moeilijke’ gesprekken te kunnen voeren.
 • Professioneel kunnen reageren in klantrelaties.
   

Begeleiding

Een startende intervisiegroep is gebaat bij een begeleider die het proces leidt, stuurt en waarborgt. De begeleider heeft zelf ervaring met intervisie en heeft de skills om processen te duiden en interventies te doen. Ook dát zijn leermogelijkheden voor de deelnemers. De begeleider waakt over de veiligheid van de deelnemers, omdat oefenen met communiceren zonder oordeel voor iedereen een aandachtspunt is. Met een begeleider kan iedereen van de groep meedoen, zonder dat iemand ook de facilitering doet.
 

Deelnemers groep(en)

Het aantal deelnemers zal bepalen hoeveel intervisie groep(en) er zullen ontstaan. Elke groep bestaat uit minimaal vijf, maximaal zeven adviseurs. Een klein groepje waar het draait om vertrouwen en veiligheid. Naarmate er voldoende aanmeldingen zijn, kunnen  intervisiegroep(en)  regionaal worden ingezet. Er worden aparte groepen gevormd voor coaches en adviseurs. Coaches hebben, mede door hun opleiding, vaak al meer ervaring met intervisie en zelfreflectie. Voor veel adviseurs zal dit een minder bekend leerterrein zijn.
De startdag is in april en in gezamenlijk overleg worden de vervolg intervisiedagen ingepland. Ook de locatie kan dan in samenspraak met de groep bepaald worden. Genoemd inschrijvingsbedrag is gebaseerd op deelname aan alle zes de intervisiedagen.
 

Intervisiebegeleiding

De intervisie wordt professioneel door Paulien Boverhof en Ria Markvoort. Paulien is agrarisch coach voor agrarische ondernemers en zijn of haar gezinsleden. Ze is aangesloten bij de NOBCO, de beroepsvereniging voor coaches. Ook is Paulien agrarisch adviseur. Ze is gecertificeerd lid van de vab, waar zij als actief lid door menig ander lid bekend is. Voor het BAS register is ze gecertificeerd voor A1, E1 en E3. Paulien werkt veel samen met Ria Markvoort.
Ria is van oorsprong creatief therapeut, HBO docent en supervisor en organisatieontwikkelaar. Vanuit haar bedrijf is ze coach in de agrarische sector, verzorgt ze het moduul communicatie bedrijfsopvolging agrarische familiebedrijven bij Agrarische Hogeschool Aeres Dronten en is ze actief als business developer Agrifood voor de Regio Stedendriehoek.
 

Disclaimer: de vab houdt zich het recht voor om activiteiten met te weinig deelnemers: 1. te verplaatsen in overleg met de sprekers/trainers/bijdrage leveraars; 2 te annuleren. uiteraard worden diegenen die zich wel hebben opgegeven hiervan op de hoogte gesteld op z'n laatste één week voor de datum waarop de activiteit plaats zou vinden.

Programma

Dag 1: donderdag 12 september 2024 van 12:00 tot 15:00 uur (optioneel)
Dag 2: ...dag XX november 2024 van 10:00 tot 13:00 of van 12:00 tot 15:00 uur
Dag 3: ...dag XX januari 2025 van 10:00 tot 13:00 of van 12:00 tot 15:00 uur
Dag 4: ...dag XX maart 2025 van 10:00 tot 13:00 of van 12:00 tot 15:00 uur
Dag 5: ...dag XX mei 2025 van 10:00 tot 13:00 of van 12:00 tot 15:00 uur
Dag 6: ...dag XX juli 2025 van 10:00 tot 13:00 of van 12:00 tot 15:00 uur


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: