Introductietraining Commodity Risk Management (niveau I)


Datum en tijd
16 november 2018 09:00 tot 17:30
Locatie
Landgoed Avegoor, Ellecom
Termijn
15 september 2018 (de uiterste restitutiedatum)
Bijdrage
Externe activiteit, kosten bekend bij organisator (zie omschrijving / download)
PE-punten
6

Er zijn nog geen deelnemers aangemeld.

De kaart wordt geladen…

Introductietraining Commodity Risk Management (niveau I)

Termijnmarkten worden gebruikt als informatiebron of als instrument om risico’s af te dekken bij grote prijsstijgingen of ­dalingen. Maar hoe werken de termijnmarkten nu echt en hoe kunt u ze zelf gebruiken? De introductietraining is een training waarbij inzicht wordt gegeven in de werking van de grondstoffentermijnmarkten. De training begint met een uitleg van begrippen, zoals termijnmarkten, termijncontracten, hedging en speculeren. Ook wordt behandeld hoe clearing werkt, welke beurzen er zijn en hoe het toezicht geregeld is. Vervolgens gaat de training in op de wijze waarop deze markten gebruikt worden voor risicomanagement door o.a. landbouwers, de handel en verwerkers van landbouwproducten.

Onderwerpen:
• Prijsvolatiliteit: voorspelbaar?
• De invloed van prijsvolatiliteit op bedrijfsresultaat
• Overzicht van de instrumenten voor prijsrisico­management
• Risicomanagement met behulp van goederentermijncontracten: Hedging
• Basisrisico en de efficiëntie van de risicomanagement­strategie: Hedging efficiency
• Hedging in Praktijk: Welke contracten? Hoeveel? Welke beurs?
• Praktijkvoorbeelden van succesvolle strategieën

De Commodity Risk Management Academy biedt trainingen aan op het terrein van risicomanagement in de goederen­, termijn­ en optiemarkten. De docent van de Commodity Risk Management Academy is prof. dr. ir. Joost M.E. Pennings. Professor Pennings is een autoriteit op het gebied van risicomanagement en het gebruik van instrumenten voor risicomanagement. Ons programma bestaat uit drie onderdelen: de introductie, de basistraining en de masterclass.
 

Korting voor vab-leden!

Deelnemende vab-leden krijgen een korting van EUR 100,= bij deelname van deze training, die als een goede basis geldt voor het volgen van de vab verdiepingsbijeenkomst termijnmarkten op 7 maart 2019.

Meer informatie email info@commodity­rm­academy.nl, telefoon +31 (0)55 ­ 843 48 79 of bij Gerrianne Jansen, mobiel 06 ­ 53 69 64 70. Inschrijven met gebruikmaking van de korting als vab-lid kan via Paul.

Downloads