Online cursus kringloopcoach


Datum en tijd
1 mei 2020 tot 31 mei 2020
Locatie
Online (vanuit huis),
Termijn
30 april 2020 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 195,- excl. BTW
Niet leden € 250,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
8
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
Dhr. ing. J.D. (Jelmer) Sietzema
Alfa Accountants en Adviseurs (Leeuwarden)
 
Dhr. ing. R. (Rinus) Wientjens ab
Flynth Adviseurs en Accountants B.V. (Flynth Zwaagdijk - 740)
 
Mevr. ing. S.M.C.A. (Saskia) Joha-van Abswoude
Praktijk voor nieuwe landbouw
Dhr. S (Saskia) van Noordt
Saskia van Noordt Projecten en Advies
Dhr. P.J.E. (Paul) Daniëls
Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs
De kaart wordt geladen…

Online (groeps)cursus kringloopcoach


Kringlooplandbouw, na stikstof en nu helaas ook Corona, nog steeds het meest gebezigde woord in de agrarische sector. Wat is het en hoe gaan we er als agrarische bedrijfsadviseur mee om? In deze tijd van thuiswerken zijn studiebijeenkomsten uitgesloten en toch willen we kennis vergaren, kennis delen en samen werken aan de toekomst. Vandaar dat de vab nu samen met Frank Verhoeven (BoerenVerstand) en Josien Kapma (FarmHack) een webportaal heeft geopend om het kringloopgedachtegoed te optimaliseren bij agrarische bedrijfsadviseurs. De online cursus omvat:  

  • toegang tot een hooginteractief platform (eenvoudig te gebruiken)
  • vier weken met vier thematische ONLINE inspirerende lessen
  • begeleiding door een moderator (Josien Kampa)
  • vraag en antwoord via het kennis panel (BoerenVerstand, FarmHack en menig gericht benaderde kennispartners)
  • drie keer per week per mail een samenvatting van de in de groep lopende discussies met high-lights
  • diverse responsive feeds (zoals bijvoorbeeld custom made on topic video's en animaties, dus geen youtube!).

De vier lesblokken, die elk individueel een flexibel inplanbare tijd van je vergen om daarna in je eigen groep van medeadviseurs tot nog betere inzichten te komen. In een zich reeds bewezen ontwikkelde omgeving verrijk je jezelf met een deels zelfgestuurde kennis, waarbij je straks (nog) beter je klant met zijn kringloopplannen kunt bijstaan of wellicht zelfs klanten kunt overtuigen om toch eens aan circulaire landbouw te gaan denken.
 

Vier weken, vier lesblokken

Onderwerpen die per week de revue passeren zijn in opbouwende lijn naar nieuwe inzichten als stevige basis kringloopcoach. De eerste module is algemeen. De vragen 'waarom kringlooplandbouw?' en 'waarom nu?' worden uitgelegd en je vindt op het platform meteen een groep sparringpartners waar je gedurende de hele cursus mee samen gaat werken. Die in- en uitloop van collega's en branchegenoten kan overigens tijdens de weken in samenstelling groeien en veranderen. Interactief blijft het, daar zorgt de moderator voor. Kringlooplandbouw doe je tenslotte samen. In week twee benaderen we de kringlooplandbouw voor je klant(en). Hierbij heb je zelf uiteraard de keuze welke bedrijven in je klantenportefeuille interessant zijn om mee te nemen in je gedachtegoed. In weken drie en vier gaan we dieper in op de materie met details rondom data en hoe je die voor je kunt laten werken. Tenslotte zien we de plek van biodiversiteit binnen kringlooplandbouw en sluiten we met de nieuwe verdienmodellen, die voortkomen uit de keuze om ermee aan de slag te gaan.
 

Hoe werkt het?

De manier van leren verandert altijd al, maar is nu in een stroomversnelling geraakt. Ineens neemt het online delen van kennis en ervaringen een essentiële plek in. In nauwe samenwerking met professionals en inhoudsdeskundigen hebben we een inspirerende, interactieve en praktijkgerichte cursus samengesteld. Het delen van kennis met je medecursisten staat centraal in deze cursus. Je studeert, leert, deelt en reageert waar en wanneer jij wilt. Alles wat je nodig hebt is een PC, laptop of smartphone, internet en een reguliere browser (Edge, Chrome, Firefox). Je kunt er elk moment mee bezig zijn en de praktijk leert dat je er elke dag tien tot twintig minuten ermee bezig bent, maar dat mag en kan ook langer zijn. Het programma en de groep vraagt van jou om erover na te denken, in discussie te gaan en te bekijken wat dit voor bijvoorbeeld een bepaald bedrijf van jouw klant betekent. Je verdiept je hierdoor automatisch verder in wat jij interessant vindt.
 

Online cursus kringloopcoach is mede mogelijk gemaakt door FarmHack en BoerenVerstand en is met groot enthousiasme al uitgerold onder boeren in Zuid-Holland. Kijk voor een idee van deze cursus op deze website.

 

Programma

Lesblok (week) 1: Kringlooplandbouw. Waarom? Waarom nu?

Lesblok (week) 2: Kringlooplandbouw voor mijn klant

Lesblok (week) 3: Laat data voor je werken

Lesblok (week) 4: Biodiversiteit en nieuwe verdienmodellen

Start: vanaf vrijdag 1 mei!