Studiebijeenkomst Trends in afzet tuin- en akkerbouw | Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs

Studiebijeenkomst Trends in afzet tuin- en akkerbouw


Datum en tijd
26 september 2013 15:00 tot 20:00
Locatie
Tomatoworld, Zwethlaan 2, Honselersdijk,
Termijn
19 september 2013 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden € 214,20 excl. BTW
Niet leden € 428,40 excl. BTW
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. H.G.A. (Erik) Arts ab
Countus accountants + adviseurs
 
Dhr. ing. L.F. (Fred) Boersma
Fred Boersma Tuinbouw Advies
 
Dhr. ir. J.P.H. (Joost) Hooijman ab
Koenen en Co Subsidie Adviseurs B.V.
 
Mevr. ing. A.G.M. (Ada) Kieft
CUMELA Nederland.
 
Dhr. ing. P.J.J. (Peter) Klompe RB ab
accon avm adviseurs en accountants
 
Dhr. ing. H.J. (Harm Jan) Schipper RBc
accon avm adviseurs en accountants
 
Dhr. ing. P. (Peter) Smulders ab
Free Launch Projectmanagement vof; HortiCoach vof
Dhr. M.J.C. (Marijn) Uitdewilligen
ABAB Consultants B.V.
De kaart wordt geladen…

Studiebijeenkomst Trends in afzet tuin- en akkerbouw

Door: Harm-Jan Schipper en Peter Smulders (Werkgroep Plant)

Voedsel is onderhevig aan trends. Hoe kun je daar als adviseur en ondernemer zo goed mogelijk op inspelen? Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzichten waarmee je direct bij de klant aan de slag kunt. We kunnen veel leren van afzetstrategieën in de tomaten. Ook komt de - heftig in beweging zijnde - uienmarkt aan bod.

Wat en hoe we eten heeft te maken met politieke, economische en sociaal-culturele ontwikkelingen. De praktische vertaalslag maken we hier in ons eigen land. Wat gaan we produceren maar vooral hoe zet je dit product dan zo gunstig mogelijk af. Tegen welke prijs ligt het in de supermarkt in diverse landen?

Tijdens deze bijeenkomst doet gerenommeerd trendwatcher Anneke Ammerlaan de aftrap. Zij legt uit wat er op voedselgebied gaande is, hoe trends ontstaan en hoe je zelf trends kunt ontdekken. Zij zoomt in naar de primaire landbouw en geeft inzicht waar een product zich bevindt op de trendcurve.

           

Hierna komen kort twee ondernemers aan het woord:

Deze ondernemers schetsen kort hun bedrijf en visie op de markt en reageren vervolgens op het verhaal van Anneke Ammerlaan. Daarna wordt de groep opgesplitst en gaan we in 2 groepen - met allebei een ondernemer - verder in discussie. 



Tomatoworld
We zijn op locatie bij Tomatoworld, een informatie/educatiecentrum over de Nederlandse glastuinbouw. Opgericht door Greenco en ondersteund door bijna 40 toonaangevende bedrijven uit de sector. Bezoekers maken speels kennis met onderwerpen, zoals smaak, consumentengedrag, teelt, biologische gewasbescherming, energie, technische innovaties en kwaliteit.

Groeiend vernuft                              
 

Info over Oomen Agro B.V.
Oomen Agro bewaart, sorteert, verpakt en verhandelt uien voor klanten over de gehele wereld, met name in het voorseizoen in Azië en Europa. Het hoofddoel van Oomen Agro is het optimaal aanleveren van de juiste kwaliteit uien aan deze klanten. Oomen Agro kan jaarrond de gewenste kwaliteit rode en gele uien leveren.

Programma

15.00:  Ontvangst
15.30:  Opening door dagvoorzitter
15.35:  Trends in food en consumptie
            Door Anneke Ammerlaan
16.15:  Introductie Jac Oomen en visie
16.30:  Introductie Jan Zegwaard en visie
16.45:  Korte pauze
17.00:  Discussie in twee groepen
17.45:  Wisselen van groepen
18.45:  Afsluiting en diner
20:00:  Einde bijeenkomst

Download hieronder de uitnodiging!

Downloads