Training Risicomanagement in goederen-, termijn- en optiemarkten


Datum en tijd
24 januari 2019 09:00 tot 25 januari 2019 17:30
Locatie
Landgoed Avegoor, Ellecom
Bijdrage
Externe activiteit, kosten bekend bij organisator (zie omschrijving / download)
PE-punten
8

Er zijn nog geen deelnemers aangemeld.

De kaart wordt geladen…

Training Risicomanagement in goederen-, termijn- en optiemarkten
 

Effectief hedgen voor professionals

De Commodity Risk Management Academy organiseert trainingen voor professionals die in hun werk te maken hebben met risicomanagement en het verhandelen van grondstoffen. De trainingen geven in het bijzonder aandacht aan de rol van goederentermijn- en optiemarkten bij het managen van risico’s en het optimaliseren van inkoop- en verkoop strategieën. De trainingen zijn bedoeld voor inkopers, ketenmanagers, handelaren, directie, beleidsmedewerkers en iedereen die (indirect) betrokken is bij grondstoffenmarkten en/of het beleggen in deze markten. De basistraining vindt plaats op 24 en 25 januari 2019, en geeft handvatten om zelf aan de slag te gaan met de termijnmarkten.

De sterk wisselende grondstofprijzen vergroten de belangstelling naar de werking van termijnmarkten. Maar hoe werkt een termijnmarkt? Wat is hedging? Welke risico’s worden afgedekt en welke risico’s worden geïntroduceerd? Deze vragen worden in de training beantwoord door de trainer Joost M.E. Pennings.

In de Europese en Amerikaanse zuivelsector worden door middel van hedging de kapitaalkosten significant worden verlaagd. Ook worden optimale hedgingstrategieën met termijncontracten ontwikkeld en getoetst voor in en verkoop van zuivel als ook andere grondstoffen. Bovendien gebruiken zuivelondernemingen risicomanagementinstrumenten om dit als dienst aan te bieden aan klanten.

Pennings is een autoriteit op het gebied van prijsrisicomanagement en de werking van de termijnmarkten. Als geen ander legt hij ingewikkelde materie begrijpelijk uit. Doel van de training is het verschaffen van inzicht en begrip in de werking van de grondstoffentermijnmarken.

Dit jaar is de gastspreker: ED & F Man uit Chicago, Illinois (VS). Deze handelaar biedt hun afnemers en leveranciers financiële producten aan om het prijsrisico te beheersen. Op deze wijze verschaft ED & F Man marktparticipanten toegang tot commodity- en kapitaalmarkten.

Meer informatie in de folder (bijlage).
 

Korting voor vab-leden!

Deelnemende vab-leden krijgen een korting van EUR 100,= bij deelname van deze training, die als een goede basis geldt voor het volgen van de vab verdiepingsbijeenkomst termijnmarkten op 7 maart 2019.

Downloads