Vaardigheidstraining Speechen als Obama II


Datum en tijd
11 december 2018 14:00 tot 20:00
Locatie
vab, Maanlander 43 3824 MN Amersfoort
Termijn
9 december 2018 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 225,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is alleen voor vab-leden toegankelijk
 
 
Dhr. ing. E.W.M. (Eric) van den Hengel
Durable Dutch Consult B.V.
 
Dhr. ing. A.B. (Arjan) Strootman ab
AgroAdvies Oost-Nederland
 
Dhr. ing. J.A.P.M. (John) van Haren RT
ING Bank N.V. (Roermond)
Dhr. R.C.G.A. (Raymond) Koelen
Koelen Holding B.V.
 
De kaart wordt geladen…

Vaardigheidstraining Speechen als Obama II

Vanuit het enthousiasme van het bestuur rond deze training, biedt de vab een extra mogelijkheid om in eigen gelederen aan deze unieke vaardigheidstraining deel te nemen onder bezielende leiding van Gijs Weenink (directeur DebatAcademy). Er zijn slechts tien inschrijfplaatsen, dus wie het eerst haalt, die het eerst maalt.

 

Presenteren, speechen, toespreken

Presenteren is een kunst en een zaal inspirerend toespreken, waarbij je applaus opwekt, al helemaal. Het is van groot belang dat de toehoorders door je inhoudelijke presentatie, maar ook je vorm, geraakt worden en de boodschap die jij kwijt wilt op die manier voor lange tijd wordt onthouden. De oude Grieken ontwikkelden en bekwaamden zich al in deze kunst (retorica) en prof. dr. Max Atkinson bewees wetenschappelijk dat het werkt. Dus of je nu kijkt naar de speeches van Churchill, Dr. King, Kennedy of Obama, ze gebruikten allemaal dezelfde technieken.

Tijdens deze training leer je hoe deze speech- en applaustechnieken in elkaar steken en oefen je ze zelf ook tijdens deze middag, zodat je ze zelf gaat gebruiken. Daarnaast trainen we in technieken van de klassieke retorica en vertellen we het geheim van charisma. Om de persoonlijke aandacht maximaal te houden, trainen we in en een groep van maximaal twaalf personen, zodat er direct en ad rem feedback gegeven kan worden op de handelingen. We leren hoe je een zaal van 500 mensen kunt toespreken, opdat deze 500 mensen jou nooit meer vergeten, je boodschap meenemen en de organisatie waar je werkt blijven herinneren.

'Wie de vorm beheerst is de inhoud meester.' Frits Bolkestein

 

Doelstellingen

Iedere deelnemer is na deze training in staat zijn om voor minimaal vijftig man publiek een speech te houden die inspireert, motiveert en onthouden wordt!

Aanpak en inhoud van de training zijn intensief, maar worden op een (onvergetelijke) lichte wijze gebracht door de trainer. Door theorie en oefening (huiswerk vooraf!) zal het bijwonen van deze training direct vruchten afwerpen op de deelnemers.

 

Gijs Weenink

Gijs Weenink is al 25 jaar een voorloper in op het gebied van debatteren in Nederland en Europa. Hij leidde 2.500 Lagerhuisdebatten met 250.000 deelnemers in twintig landen van Europa en hij gaf 2.500 trainingen aan 25.000 deelnemers. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter en spreker op congressen. Het Lagerhuisdebat is altijd het hoogst gewaardeerde onderdeel op congressen. Hij was de debatexpert en -trainer in het winnende campagneteam van Jan Peter Balkenende in 2006 en campagneleider en adviseur in verschillende winnende campagnes.

Programma

13:30 uur Ontvangst
14:00 uur Introductie, kennismaking en bespreking huiswerk
           Oefening: presentatie voorbereide speeches
15:30 uur Behandeling: Het geheim van charisma
16:00 uur Pauze
16:30 uur Korte behandeling inspireren en motiveren
            Oefening Inspiratie- en motivatiespeech
17:15 uur Behandeling: Retorica-theorie en acht technieken om applaus op te wekken
            Oefening retorische technieken
18:30 uur Vragenronde
18:45 uur Afsluiting en buffet
20:00 uur Einde