VAR jaarvergadering

Thema Duurzaamheid in de landbouw


Datum en tijd
20 april 2018 09:00 tot 16:30
Locatie
Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4 Arnhem
Bijdrage
Externe activiteit, kosten bekend bij organisator (zie omschrijving / download)
PE-punten
3

Er zijn nog geen deelnemers aangemeld.

De kaart wordt geladen…

VAR jaarvergadering

Thema Duurzaamheid in de landbouw

Hierbij nodig ik u namens het bestuur van de Vereniging voor Agrarisch Recht uit deel te nemen aan de 59ste jaarvergadering. Deze zal worden gehouden op vrijdag 20 april 2018 in het Openluchtmuseum aan de Hoeferlaan 4 te Arnhem. De vergadering bestaat uit twee delen, een wetenschappelijk deel en een huishoudelijke vergadering. Het thema van het wetenschappelijk deel is: "Duurzaamheid in de landbouw". Duurzaamheid in de landbouw kent vele facetten en verschijningsvormen. Er zijn vaak tegengestelde belangen en de materie is breed en soms complex. Een aantal elementen zijn:

  • een (rechts)filosofische of -sociologische benadering van het begrip duurzaamheid en de doorwerking in de agrarische sector
  • energie: hoe kunnen we op een duurzame wijze energie opwekken en verbruiken en wat kan de agrarische sector hierbij doen (de energietransitie)
  • duurzaamheid en controle in de sectoren melkvee, akkerbouw en tuinbouw. Welke regelingen zijn er? Er zijn bestuursrechtelijk regelingen maar ook sectorale of bedrijfsregeling die voorzien in duurzaamheid en de controle daarop. Welke subsidieregelingen zijn er?
  • participatie in en realisatie van wind- en zonneparken
  • mogelijkheden van onteigening en gedoogplichten voor de plaatsing van windmolens of het verwijderen van verouderde windmolens
  • fiscaliteit.

Voor het programma en details, zie de aankondiging in de bijlage of ga naar de VAR-website.

Downloads