Verdieping Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)


Datum en tijd
7 juni 2022 13:00 tot 20:00
Locatie
De Boerenstee (De Liniedijk), De Steeg 6 3931 PM Woudenberg
Termijn
6 juni 2022 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 260,- excl. BTW
Niet leden € 450,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. E.J. (Eldert) van der Spek BA ab
Flynth Adviseurs en Accountants B.V. (Flynth Hazerswoude-Dorp - 721)
 
Dhr. ing. D.J. (Dick Jan) Koster ab
PPP-Agro Advies West BV
 
Dhr. ing. S.A.H. (Bas) Korsten
ABAB Groep B.V. (Helmond)
 
Dhr. J. (Jan) van der Linde Msc RBc
Bijlsma & Van der Linde Agro Advies (Blokzijl)
 
Dhr. ing. J.H. (Hans) Verweij ab
Flynth adviseurs en accountants (Woerden)
 
Dhr. J.G.Th. (Johan) Geurts
OOvB adviseurs en accountants
 
Mevr. ing. L. (Linda) Brouwer
PPP-Agro Advies West BV
 
Dhr. ing. A.A. (Ariean) Westeneng ab
Alfa Accountants en Adviseurs (Dodewaard)
 
Dhr. ing. P. (Peter) Nugteren ab
Flynth Adviseurs en Accountants B.V. (Flynth Naaldwijk - 705)
 
Dhr. drs. J.J.M. (Joep) Driessen Msc
Cowsignals training company
 
Dhr. ing. J.J. (John) Daalhuizen
Alfa Accountants en Adviseurs (Gorinchem)
 
Dhr. ing. R.A.M. (Rob) Heijs
Peeters Financieel Advies BV
 
Dhr. ing. E. (Erik) Bijker
Vechtdal Accountants B.V.
 
De kaart wordt geladen…

Verdieping Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)


"Ik zie wat u bedoelt"

In de workshop “Hoor jij wat de ander NIET zegt?” heb je kennis gemaakt met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Je hebt handvatten gekregen die je direct in de dagelijkse adviespraktijk kunt toepassen. In deze verdiepingsworkshop gaan we verder in op een tweetal thema’s  binnen NLP. We gaan verder waar we in de kennismakingsworkshop zijn gestopt. We laten je ervaren dat adviseren nog leuker en effectiever kan zijn. Maar we staan ook stil bij een paar valkuilen.

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, is een onvergetelijke uitspraak van de legendarische Johan Cruyff en heel toepasselijk in deze workshop. Deze verdieping is bedoeld voor adviseurs die de eerdere workshop hebben gevolgd, danwel voor adviseurs die tenminste over basiskennis van NLP beschikken. We starten de workshop met een korte terugblik op de workshop “Hoor jij wat de ander NIET zegt?”, we laten je snel de hoogtepunten horen en de kracht van NLP voelen en zien. NLP is een krachtige communicatietool, onmisbare kennis, ook voor de ervaren bedrijfsadviseur.
 

Levelen, zo versta je elkaar wel!

Wanneer je in gesprek bent stem je (onbewust) voortdurend af of je met je gesprekspartner op één lijn zit. Onder ideale omstandigheden doe je dat wel natuurlijk, maar is de dagelijkse praktijk zo ideaal in omstandigheden?

In deze workshop besteden we apart aandacht aan 'rapport maken'. We laten je kennismaken met een manier waarop je heel bewust, doelgericht contact zoekt en houdt met je gesprekspartner. Dat wil zeggen dat je je er bewust van bent dat je hoort wat hij of zij zegt en ziet hoe hij of zij zit of staat. En hoe je dat vasthoudt. Wanneer je dat lukt, ben je nog beter in staat aan te sluiten op de belevingswereld van jouw gesprekspartner en in staat een nog beter op hem of haar afgestemd advies te geven. Gegarandeerd!

We laten je ook kennismaken met een techniek die het je makkelijker maakt je gesprekspartner 'mee te nemen' en de leiding in het gesprek te houden. Een techniek die je in staat stelt er voor te zorgen dat jouw advies ook door jouw gesprekspartner wordt overgenomen.
 

Wat? Metaprogramma’s!

Weet of begrijpt u hoe iemand denkt? En welke denkvoorkeuren iemand gebruikt? En zijn die denkvoorkeuren te gebruiken (of te beïnvloeden)? Veel (onbewuste) beslissingen worden bepaald door jouw voorkeur van denkstijl. De manier waarop iemand waarneemt en zich gedraagt noemen we binnen NLP “metaprogramma’s”.

Je zou het je individuele besturingssysteem kunnen noemen. Als gevolg van de verschillende denkstijlen communiceren mensen anders. Wij laten je aan de hand van een selectie van zeven metaprogramma’s zien dat het mogelijk is er achter te komen welke denkvoorkeuren iemand toepast en, nog beter, wat je met die kennis kunt bereiken; namelijk een aanzienlijke verbetering van communicatie. Kennis van metaprogramma’s is letterlijk een waardevolle uitbreiding van de gereedschapskist voor adviseurs!

 

 

Frame NLP Opleidingscentrum

De workshop NLP wordt gegeven door Connie Keurentjes en Michael de Man van het Frame NLP Opleidingscentrum. Hierbij stellen deze twee professionals zichzelf kort voor:

Connie is naast internationaal gecertificeerd NLP Master/Trainer, (business)coach en mediator, gewoon ook Connie met een passie voor alles wat met persoonlijke groei en ontwikkeling te maken heeft. In 2000 is zij met mijn bedrijf Frame gestart, dat later is uitgebreid met het NLP Opleidingscentrum. Dat doet ze niet alleen, maar samen met professionele medewerkers/trainers. Inmiddels heeft Frame al honderden mensen getraind en gecertificeerd op het gebied van communicatie en effectiviteit, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Haar grootste voldoening vind ze in het verstevigen van vakman/vrouwschap, waarbij zij zichzelf als gids ziet, die een stukje meeloopt en weer vertrekt als het doel is bereikt. Nieuwe paden ontdek je immers door erop te gaan lopen. Haar motto is: Life happens to everyone. It’s how we deal wit hit that counts.

Michael werkt bij een retail-organisatie als adviseur en is een sparingspartner en coach voor ondernemers die bij deze organisatie zijn aangesloten. Zowel privé als zakelijk onderhoud hij relaties op basis van vertrouwen en samenwerking. Hij kan goed empathisch luisteren en is belangstellend en geïnteresseerd in wat de ander bezig houd. Als rustig en gecontroleerde persoonlijkheid, die eerst denkt voor er een reactie komt, toont hij duidelijk en direct respect voor mijn gesprekspartner. Zijn NLP attitude en vaardigheden hebben daarbij een positieve meerwaarde ingegeven. Als hij een rol kan spelen in het helpen van andere met het bereiken van hun doel(en) geeft dat hem energie en hij is ervan overtuigd dat het geven van andere inzichten, mensen in staat zijn hun scoop te verbreden en zelfs vaste gewoontes te vervangen.

Programma

13.00 uur  Ontvangst
13.30 uur  Opening door de dagvoorzitter
13.35 uur  “Hoor jij wat de ander NIET zegt?” (opfrissertje)
14.00 uur  Rapport opbouwen en de 'Yes-set'
15.45 uur  Pauze
16.15 uur  Metaprogramma’s (selectie)
18.30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: