Vooruitkijken in de varkenshouderij - Bedrijfsstrategieën voor de 'gemiddelde' varkenshouder


Datum en tijd
21 juni 2011 15:00 tot 20:00
Locatie
Varkensbedrijf Nicky Sanders in Den Dungen,
Termijn
14 juni 2011 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 172,55 excl. BTW
Niet leden € 345,10 excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. R.H.M. (Rolf ) Beex
Accolade Administratie en Advies Groep
 
Dhr. ing. P.G.M. (Piërre) van Berkel ab
ABAB Accountants-Belastingadviseurs-Juristen
 
Dhr. ing. P.W.E.M. (Paul) Bosch
ABAB Consultants B.V.
Dhr. ing. R.G.M. (Ruben) Exterkate
Geerts & Van Spijk BV
 
Dhr. ing. H.T. (Huub) Frons
Hendriksen, Accountantskantoor B.V.
 
Dhr. J.G.Th. (Johan) Geurts
Oostendorp Otten & van Boekel
 
Dhr. ing. F.J. (Jan) van der Haar ab
Countus accountants + adviseurs
Dhr. M (Martin) ten Hooven
Boerderij
 
Dhr. ing. H.J.T. (Joan) Jansen ab
GIBO Groep Accountants en Adviseurs
 
Dhr. ing. A.P.C. (André) Klemans
ABAB Consultants B.V.
 
Dhr. ing. A.J. (André) Koot
Adviesbureau André Koot
Oost
Deutsche Bank Nederland N.V.
Dhr. A.J.I. (Antoon) Sanders
ZLTO
Dhr. ing. A.C.A. (Arjen) Schutten
Alfa Accountants en Adviseurs
Dhr. P.A. (Pieter) Vereecken
Hogeschool HAS Den Bosch
 
Dhr. ing. M.A.J. (Michiel) Wagener
Deutsche Bank Nederland N.V.
 
Dhr. H. (Henk) Westeneng
Deutsche Bank Nederland N.V.
De kaart wordt geladen…

Vooruitkijken in de varkenshouderij

Bedrijfsstrategieën voor de 'gemiddelde' varkenshouder

Door Herman van Welie en Jan van der Haar (Werkgroep Dier)

Tijdens deze studiebijeenkomst praten we adviseurs in de varkenshouderij bij over de  ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsstrategieën. Welke bedrijven hebben de toekomst? Hoe kies je een effectieve bedrijfsstrategie die ook bij de ondernemer past? Wat is de beste strategie voor een gezinsbedrijf van gemiddelde omvang in een wereld vol beterleven-kenmerken, middensegmenten en megastallen?

Hoe ga je als adviseur om met de 'middenmoot', welke alternatieven zijn er voor hen? Toppers redden het wel en bedrijven in de onderste delen van de 'hitparade' vallen automatisch af. Maar moet een 'gemiddelde varkenshouder' stoppen of doorgaan en onder welke voorwaarden dan?

Financier
Koen van Bergen, sectormanager veehouderij bij Rabobank Nederland gaat in op de positie van de bank. Wat vindt de Rabobank belangrijk, hoe vang je fluctuaties op bij een bedrijf van gemiddelde omvang? Wat zijn de voorwaarden vanuit de financier om aan bijvoorbeeld concepten als beter leven mee te doen?

Concepten en bedrijfsvoering
Erik van der Hijden van Farm Advies gaat vervolgens in op een aantal concepten en de bijbehorende optimale bedrijfsvoering en alternatieven. Hoe kan de varkenshouder binnen deze concepten effectief en productief werken? Welke alternatieven heeft een gemiddelde varkenshouder? Is omvang zaligmakend?

Inspirerende ondernemer
Deze bijeenkomst vindt plaats op het varkensbedrijf van Nicky Sanders in Den Dungen. Sanders heeft een bedrijf met 320 vleesvarkens, gehouden volgens het 'Comfort Class' systeem. Sanders heeft een zichtstal en krijgt regelmatig bezoekers. We horen de visie van Sanders op het ondernemerschap en de mogelijkheden die een varkenshouder heeft om zijn bedrijf te ontwikkelen zodat het bij hem past.

 

Programma

15.00 uur: Ontvangst op varkensbedrijf Sanders in Den Dungen.
15.15 uur: Opening van de bijeenkomst door dagvoorzitter Jan van der Haar
15.20 uur: Rondleiding over het bedrijf
16.00 uur: Inleiding Financieel inzicht
                Door Koen van Bergen, Rabobank
16.35 uur: Inleiding Bedrijfsstrategieën
                Door Erik van der Hijden, Farm Advies
17.10 uur: Pauze
17.30 uur: Inleiding Keuzes in ondernemerschap
                Door Nicky Sanders, varkenshouder
18.00 uur: Vragen & discussie
18.30 uur: Diner
19.45 uur: Einde bijeenkomst

 

Download hieronder de uitnodiging.

Links

Rabobank

Bedrijf Nicky Sanders

Downloads


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: