Vragenuur BAS-register en Sabe-regeling


Datum en tijd
3 oktober 2022 15:30 tot 16:30
Locatie
Online (Zoom of Teams),
Termijn
3 oktober 2022 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Kosteloos voor vab-leden
Kosteloos voor niet-vab-leden
PE-punten
N.v.t.
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
Mevr. H.H. (Hermi) Weijers
bilanx
Dhr. J.L. (Geoff) Flikweert
Delphy
Dhr. J.H.C.M. (Jan) van der Velden
Agro advies en coaching van der Velden
De kaart wordt geladen…

Vragenuur BAS-register en Sabe-regeling


Wil jij weten wat er nu precies van je verwacht wordt, wanneer je de gang naar het Bedrijfsadviseringssysteem (BAS) wilt maken als onafhankelijk bedrijfsadviseur? Misschien juist wel, omdat je dacht dat je er al instond en dat dit dus automatisch zou gaan, maar dus toch nog niet alle duidelijkheid hebt rondom die nationale aandachtsgebieden? Heb jij vragen rondom de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe-regeling) en hoe jij straks kennisvouchers van je klanten kunt verzilveren? Dan is dit vragenuur wellicht een eye-opener, waarna je aan de slag kunt om dat fel begeerde kruisje achter een bepaald aandachtsgebied te krijgen in dat BAS-register.

Bij het vab secretariaat werken we momenteel volop aan het verwelkomen van nieuwe vab-leden en BAS-gebruikers, waarnaast er driftig wordt gewerkt aan het accorderen van een aangezwollen stroom PE-punten, evenals het beantwoorden van individuele vragen en het aanleggen van dossiers, die uiteindelijk zullen gaan leiden tot - straks - een goed gevuld BAS-register met een mooie verdeling over de aandachtsgebieden, zodat boer en tuinder straks met kennisvouchers nog meer vakkennis en adviesvaardigheid op zijn erf kan verwachten via die kennisvouchers waar iedereen het over heeft. Dat alles hangt dus samen en we geven graag uitleg.

In kleine groepjes en middels een online vragenuur (online middels Zoom), waarvoor je je hier kunt inschrijven, legt Paul Daniëls (verenigingsbureau vab) uit hoe de werking van de Sabe in elkaar steekt en hoe je als lid van de vab de gang naar de BAS-commissie het meest effectief maakt. In die commissie wordt één ieder nog eens aan de tand gevoeld over het hebben van expertise op het gekozen aandachtsgebied en de onafhankelijkheid, die vereist zijn om in het BAS-register te worden opgenomen. Daarna is er ruim de tijd voor iedereen om gericht vragen te stellen over de praktische kant van het BAS. Er zullen meerdere vragenuren op de kalender verschijnen.

Tot ziens in het vragenuur!


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: