Vragenuur BAS-register en voucherregeling


Datum en tijd
9 oktober 2023 09:30 tot 10:30
Locatie
Online (Teams),
Termijn
9 oktober 2023 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Kosteloos voor vab-leden*
Kosteloos voor niet-vab-leden
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
N.v.t.
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk

Er zijn nog geen deelnemers aangemeld.

De kaart wordt geladen…

Vragenuur BAS-register en voucherregelingen


Wil jij weten wat er nu precies van je verwacht wordt, wanneer je de gang naar het Bedrijfsadviseringssysteem (BAS) wilt maken als onafhankelijk bedrijfsadviseur? Misschien juist wel, omdat je dacht dat je er al instond en dat dit dus automatisch zou gaan, maar dus toch nog niet alle duidelijkheid hebt rondom die nationale aandachtsgebieden? Heb jij vragen rondom de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (voucherregelingen) en hoe jij straks kennisvouchers van je klanten kunt verzilveren? Dan is dit vragenuur wellicht een eye-opener, waarna je aan de slag kunt om dat fel begeerde kruisje achter een bepaald aandachtsgebied te krijgen in dat BAS-register.

Bij het vab secretariaat werken we momenteel volop aan het verwelkomen van nieuwe vab-leden en BAS-gebruikers, waarnaast er driftig wordt gewerkt aan het accorderen van een aangezwollen stroom PE-punten, evenals het beantwoorden van individuele vragen en het aanleggen van dossiers, die uiteindelijk zullen gaan leiden tot - straks - een goed gevuld BAS-register met een mooie verdeling over de aandachtsgebieden, zodat boer en tuinder straks met kennisvouchers nog meer vakkennis en adviesvaardigheid op zijn erf kan verwachten via die kennisvouchers waar iedereen het over heeft. Dat alles hangt dus samen en we geven graag uitleg.

In kleine groepjes en middels een online vragenuur (online middels Teams), waarvoor je je hier kunt inschrijven, legt Paul Daniëls (verenigingsbureau vab) uit hoe de werking van de GLB voucherregeling in elkaar steekt en hoe je als lid van de vab de gang naar de BAS-commissie het meest effectief maakt. In die commissie wordt één ieder nog eens aan de tand gevoeld over het hebben van expertise op het gekozen aandachtsgebied en de onafhankelijkheid, die vereist zijn om in het BAS-register te worden opgenomen. Daarna is er ruim de tijd voor iedereen om gericht vragen te stellen over de praktische kant van het BAS. het vragenuur is blijvend beschikbaar en wordt ongeveer tweewekelijks gegeven. De Teams uitnodiging wordt veelal op de dag van het vragenuur aan de deelnemers toegezonden. 

Tot ziens in het vragenuur!

Wat komt er aan bod?

Ontstaan Bedrijfsadviseringssysteem (BAS) en erkenning van de vab als erkende beroepsvereniging hierin.
Uitleg hoe je als adviseur in een aandachtsgebied van het BAS-register erkend kan worden, inclusief Permanente Educatie, het portfolio en de adviseursverklaring.
De GLB regeling voor vouchers (de opleidings-, kennis/advies-, bedrijfsplanvouchers, evenals aanpak piekbelasting vouchers).
Ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen.
 


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: