Vragenuur BAS-register en voucherregeling


Datum en tijd
24 juni 2024 15:00 tot 16:00
Locatie
Online (Teams),
Termijn
23 juni 2024 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Kosteloos voor vab-leden*
Kosteloos voor niet-vab-leden
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
N.v.t.
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Mevr. ing. L. (Linda) Koersen
Alfa Accountants en Adviseurs (Zwolle)
 
Mevr. MTH (Martine) van Rossum- van der Vliet RB
Flynth adviseurs en accountants (Arnhem)
 
Dhr. WC (Wilco) De Bruin
De Bruin - advies op t erf | Geerts fiscaal advies B.V.
De kaart wordt geladen…

Vragenuur BAS-register en voucherregelingen


Wil jij weten wat er nu precies van je verwacht wordt, wanneer je de gang naar het Bedrijfsadviseringssysteem (BAS) wilt maken als onafhankelijk bedrijfsadviseur? Want of je nu al jarenlang lid bent van de vab, net lid bent geworden of nog twijfelt, er wordt wel iets van je verwacht eer je je erkend agrarisch adviseur mag noemen in een BAS-aandachtsgebied. Of heb jij vragen rondom de voucherregelingen in het GLB en wil je weten hoe jouw klanten ze kunnen verzilveren bij jou? Dan is dit vragenuur wellicht een eye-opener, waarna je aan de slag kunt om dat fel begeerde kruisje achter jouw naam.

Vanuit het vab verenigingsbureau geven we graag voorlichting op gebied van lidmaatschap, BAS-erkenningen, Permanente Educatie en andere mogelijke vragen die je als agrarisch adviseur kunt hebben. Daarnaast wordt er op dit moment driftig gewerkt aan het omvormen van het PE-registratiesysteem, wat tot vragen kan leiden binnen de erkenning of het behouden van je ab-titel. Ook het aanleggen van een aanvraagdossier voor een BAS-toetsing heeft de nodige uitleg om de achtergronden hiervan te doorgronden en het bespoedigen van de procedure is met de uitleg in dit vragenuur goed te realiseren. Als vab werken we graag aan een goed gevuld BAS-register met een mooie verdeling over de aandachtsgebieden, zodat boer en tuinder met een kennis- of bedrijfsplanvoucher kwalitatief hoogstaande vakkennis en adviesvaardigheid op zijn erf kan verwachten.

Enkele keren per maand is er een online vragenuur (online middels Teams), waarvoor je je hier kunt inschrijven. Hierin legt Paul Daniëls (verenigingsbureau vab) uit wat het BAS-register is, hoe je de procedure doorloopt om te komen tot een toetsingsgesprek te komen en wat de GLB voucherregeling inhoudt. Er is voldoende tijd om gericht vragen te stellen. De Teams uitnodiging wordt veelal op de dag van het vragenuur aan de deelnemers toegezonden. 

Tot ziens in het vragenuur!

Wat komt er aan bod?

Ontstaan Bedrijfsadviseringssysteem (BAS) en erkenning van de vab als erkende beroepsvereniging hierin.
Uitleg procedure over hoe je als adviseur in een aandachtsgebied van het BAS-register erkend kan worden, inclusief Permanente Educatie, het portfolio en de adviseursverklaring.
De GLB regeling voor vouchers (de opleidings-, kennis/advies-, bedrijfsplanvouchers, evenals aanpak piekbelasting vouchers).
Ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen.
 


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: