Webinar Sparren met BAS-adviseurs


Datum en tijd
18 januari 2022 15:00 tot 17:15
Locatie
Online (Zoom),
Termijn
17 januari 2022 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Kosteloos voor vab-leden
Kosteloos voor niet-vab-leden
PE-punten
1
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. J. (Jan) van der Linde Msc RBc
Bijlsma & Van der Linde Agro Advies (Blokzijl)
De kaart wordt geladen…

Webinar Sparren met BAS-adviseurs


Interactief en integraal webinar voor BAS-erkende adviseurs om te sparren met Ministerie van LNV en RVO aan de hand van een terugblik en de weg naar de toekomst.
 

De Sabe regeling bestaat alweer ruim een jaar en in die tijd zijn er ruim 6.000 adviesvouchers uitgegeven op weg naar meer Kennis op het Boerenerf. Er waren opleidingsvouchers voor adviseurs, boeren en tuinders, evenals de gewilde kennisvouchers en de nieuwe bedrijfsplanvouchers.

In dit webinar willen we graag met de BAS-erkende adviseurs in gesprek gaan over hoe de ervaringen tot dusver zijn, wat gaat goed, wat kan beter, leren van elkaar en wat verwachten wij nu van een goed advies? Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Richard Hondebrink van het Ministerie van LNV geeft uitleg over waar we nu staan met het BAS-register, evenals wat zij verwachten van een goed advies in de Sabe-regeling (waar voldoet dit aan?). Hij sluit af met het schetsen van welke impact wordt nagestreefd.

Roel Mulder van RVO geeft praktische uitleg over hoe te komen tot het verzilveren van de adviesvoucher en en vertelt waar RVO op let.

Arjan Strootman van de vab en Bernard Koeckhoven van de BAS-commissie brengen de huidige stand van zaken in beeld van de BAS-registraties, verdeling op aandachtsgebieden en de ontwikkelingen op het gebied van permanente educatie. Wat kan BAS-register betekenen voor de toekomst van onafhankelijk agrarische bedrijfsadvies voor de sector?

We nodigen daarnaast de deelnemende BAS-erkende adviseurs uit om volop hun ervaringen uit de praktijk te delen met ons en elkaar. Tenslotte doen we het allemaal samen voor één doel: meer en betere kennis op het erf van de Nederlandse boer en tuinder. 

Programma

14:45 uur  Inloop webinar
15:00 uur  Opening door de dagvoorzitter
15:05 uur  Terug- en vooruitblik vanuit Ministerie van LNV
15:45 uur  Uitleg praktische uitvoering vanuit RVO
16:15 uur  Stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen door vab en BAS-commissie
17:00 uur  Ruimte voor vragen / discussie
17:15 uur  Einde