Workshop Business Model Canvas voor agrarisch adviseurs


Datum en tijd
21 september 2023 13:30 tot 20:00
Locatie
Zorgboerderij De Hooilanden, Slagsteeg 20 Bennekom
Termijn
20 september 2023 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 225,- excl. BTW
Niet leden € 400,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
Dhr. ing. A.A.M. (André) Willems
Willems&Wetens AgroAdvies
Dhr. ing. J.D. (Jelmer) Sietzema
Alfa Accountants en Adviseurs (Leeuwarden)
 
Mevr. ir. K.R. (Kim) Hahn Msc
Dirksen Management Support BV
 
H. Dirksen
Dirksen Management Support BV
 
Dhr. ing. G.J. (Geert) Veenstra
Alfa Accountants en Adviseurs (Leeuwarden)
 
Dhr. ing. H.J. (Rick) Hoksbergen
Countus accountants + adviseurs (Zwolle)
Dhr. ing. J. (Jan) van der Vegt
Alfa Accountants en Adviseurs (Hoogeveen)
 
Dhr. ing. J. (Johan) Dubbink
Alfa Accountants en Adviseurs (Nijverdal)
Dhr. ing. P.C.F.M. (Peter) Pals ab MBA
Farmers Funding & advies
 
Dhr. ing. H.A.A. (Erik) van Gorp ab
ABAB Agro Advies (Helmond)
 
Mevr. ing. A. (Bertha) Faber-Wiersma
Van Balen Boekhoudburo
Dhr. ing. N.A. (Nico) van Eckeveld
Vallei Accountants Agri B.V.
 
Dhr. H.-W. (Hein-Willem) Leeraar ab
Hein-Willem Leeraar & partners
De kaart wordt geladen…

Op veler verzoek,mede vanuit de workshop SWOT voor agrarische adviseurs, herhalen we de succesvolle workshop Business Model Canvas van voorjaar 2022 (gemiddeld evaluatiecijfer 8,6).

Workshop Business Model Canvas voor agrarisch adviseurs


In samenwerking met Dijkstra Agrimarketing brengt de vab een workshop Business Model Canvas voor agrarisch bedrijfsadviseurs. Dit model voor strategisch management en lean startups biedt ondersteuning om een nieuw bedrijfsmodel te creëren of een bestaande in kaart te brengen. Het is een bijzonder praktisch hulpmiddel zijn bij transities, die in de agrarische sector volop aan de orde zijn. De opzet van deze workshop is dan ook toegesneden op de wereld van de agrarische adviseur en hen de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt, optimaal te doorgronden en leren gebruiken.

Het Business Model Canvas helpt bij de beantwoording van vragen als: Wat willen klanten, gebruikers of stakeholders precies? Wat bieden wij ze? Wat is nodig om dat te realiseren? Hoe zien de klantrelaties eruit? Wat zijn onze kernactiviteiten? Welke samenwerkingspartners zijn belangrijk? Hoe kunnen we betere resultaten bereiken? Het Canvas biedt snel inzicht in deze onderdelen van de onderneming en hanteert een eenvoudige uniforme taal. Daarom is dit dé tools voor business development en innovatie, ofwel voor het ontwerpen, evalueren, aanpassen en vernieuwen van organisaties en bedrijven. Eenvoudig en efficiënt, snel te leren en onmiddellijk toepasbaar. Voor zowel adviseurs van adviesdiensten, klein en groot, als zzp'ers.

De workshop behandelt in ongeveer vier uur de volgende onderdelen:

  • wat is het Business Model Canvas.
  • zelf oefenen met de verschillende onderdelen van het Business Model Canvas
  • in welke situaties is het Business Model Canvas een aantrekkelijk hulpmiddel
  • het Business Model Canvas als instrument in het geheel van strategische beslissingen.

Daarbij wordt gewerkt volgens de methodes uit het boek “Business Model Generatie”, waarvan alle deelnemers een exemplaar mee naar huis krijgen.
 

De trainer

Arjen Dijkstra is adviseur, coach en ondernemer en kent daarmee de raakvlakken die in deze workshop spelen. Als zelfstandig ondernemer komt hij dezelfde vragen tegen. Als adviseur tovert hij geen kant en klare oplossing uit de hoge hoed, maar vindt hij het belangrijk dat de mensen in een bedrijf begrijpen hoe het probleem in elkaar zit en zelf gemotiveerd worden om in beweging te komen. Als adviseur is hij dan een soort katalysator, die helpt om de juiste richting te kiezen. Dat daarbij veel coaching komt kijken, mag duidelijk zijn voor ervaren collega's. Arjen doorliep achtereenvolgens de opleidingen Veehouderij (Van Hall Larenstein), Hogere bedrijfskunde en NIMA-C, maar het blijven leren is voor hem een manier van leven geworden. Aanvullende studies op het gebied van bedrijfskunde en marketing volgden, aangevuld met een grote belangstelling voor bestuurskunde en filosofie. Daarbij kent hij de agrarische sector goed als jarenlang marketing manager bij CRV en de hoofdportefeuille bij Dijkstra Agrimarketing. Nieuwe ontwikkelingen zijn er volop en de veranderingen in juist de agrarische sector gaan snel.


Disclaimer: de vab houdt zich het recht voor om activiteiten met te weinig deelnemers: 1. te verplaatsen in overleg met de sprekers/trainers/bijdrage leveraars; 2 te annuleren. uiteraard worden diegenen die zich wel hebben opgegeven hiervan op de hoogte gesteld op z'n laatste één week voor de datum waarop de activiteit plaats zou vinden.

Programma

13:30 uur  Ontvangst
14:00 uur  Aanvang workshop
16:00 uur  Pauze
16:30 uur  Voortgang workshop
18:30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde