Workshop Businessplan op één A4 (regio Zuid)


Datum en tijd
6 juni 2024 13:30 tot 20:00
Locatie
Fruitbedrijf De Woerdt, Woerdsestraat 4 6684 DL Ressen
Termijn
5 juni 2024 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 195,- excl. BTW
Niet leden € 350,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. (Harm) Wientjes
DLV Rundvee Advies BV (Uden)
 
Dhr. ing. F. (Frans) van Wanrooij
ABAB Agro Advies (Uden)
Dhr. ing. A.P.M. (Adri) van de Plas
Arvalis Zeeland Brabant Gelderland B.V (voorheen ZLTO Advies B.V. ('s-Hertogenbosch))
 
Dhr. ing. B. (Barend) Meerkerk
PPP-Agro Advies West BV
 
Dhr. ing. P.J.M. (Peter) Rondeel ab
Alfa Accountants en Adviseurs (Zelhem)
Dhr. ing. N.A. (Nico) van Eckeveld
Vallei Accountants Agri B.V.
Anonieme aanmelding
Dhr. M.A. (Mark) Knopjes
Schipper Accountants B.V.
De kaart wordt geladen…

Workshop Businessplan op één A4 (regio Zuid)


In samenwerking met Dijkstra Agrimarketing brengt de vab een workshop Business Plan op één A4. Het maken van een plan is niet de grootste hobby van ondernemers in de agribusiness. En toch is het de moeite waard om het te overwegen, zo niet de tool om ondernemers in beweging te krijgen of zelfs enthousiast voor het oppakken van dat plan. Een plan maakt de kans op een goed resultaat namelijk ook beduidend groter.

Bij veel ondernemers roept het maken van een plan soms het idee op van een dik pakket papier wat vervolgens ergens in de la belandt. Goed nieuws voor die ondernemers, deze training zorgt ervoor dat hun adviseur het hele plan leren om te zetten naar slechts één A4. Dit is niet minder werk, maar het zorgt ervoor dat het plan volledig is geschoond van allerlei randzaken en daarmee een kort en krachtig bedrijfsplan brengt met verschillende voordelen, zoals:

  • het is goed communiceerbaar naar de medewerkers
  • het is goed te onthouden
  • het is goed op te volgen.

Het succes van het schrijven van zo'n plan is verankerd in de methode door doel en doen voortdurend aan elkaar te koppelen. Dit maakt het tevens tot een ijzersterk plan (je gaat het fundament doorzien). Het vormt ook de basis om gedurende het jaar regelmatig te evalueren, zodat de kans op beoogde resultaten groter wordt. Een ander sterk punt van het korte plan is dat er heldere keuzes gemaakt kunnen worden. Naarmate je meer kiespijn krijgt bij dat kiezen brengt het plan je weer terug tot de essentie en weet je weer waarom je het doet. Wederom versterkt dit de kans op het halen van de doelen.

De workshop behandelt in ongeveer vier uur de volgende onderdelen:

  • wat is het een businessplan (en wat is het niet)
  • oefenen met de verschillende manieren van het businessplan
  • het terugbrengen van een plan naar één A4
  • in welke situaties is het businessplan een aantrekkelijk hulpmiddel
  • het businessplan als instrument in het halen van doelen.

Daarbij wordt gewerkt volgens de methodes uit het boek “Businessplan op één A4”, waarvan alle deelnemers een exemplaar mee naar huis krijgen.

De trainer

Arjen Dijkstra is adviseur, coach en ondernemer en kent daarmee de raakvlakken die in deze workshop spelen. Als zelfstandig ondernemer komt hij dezelfde vragen tegen. Als adviseur tovert hij geen kant en klare oplossing uit de hoge hoed, maar vindt hij het belangrijk dat de mensen in een bedrijf begrijpen hoe het probleem in elkaar zit en zelf gemotiveerd worden om in beweging te komen. Als adviseur is hij dan een soort katalysator, die helpt om de juiste richting te kiezen. Dat daarbij veel coaching komt kijken, mag duidelijk zijn voor ervaren collega's. Arjen doorliep achtereenvolgens de opleidingen Veehouderij (Van Hall Larenstein), Hogere bedrijfskunde en NIMA-C, maar het blijven leren is voor hem een manier van leven geworden. Aanvullende studies op het gebied van bedrijfskunde en marketing volgden, aangevuld met een grote belangstelling voor bestuurskunde en filosofie. Daarbij kent hij de agrarische sector goed als jarenlang marketing manager bij CRV en de hoofdportefeuille bij Dijkstra Agrimarketing. Nieuwe ontwikkelingen zijn er volop en de veranderingen in juist de agrarische sector gaan snel.


Disclaimer: de vab houdt zich het recht voor om activiteiten met te weinig deelnemers: 1. te verplaatsen in overleg met de sprekers/trainers/bijdrage leveraars; 2 te annuleren. uiteraard worden diegenen die zich wel hebben opgegeven hiervan op de hoogte gesteld op z'n laatste één week voor de datum waarop de activiteit plaats zou vinden.

Programma

13:30 uur  Ontvangst
14:00 uur  Aanvang workshop
15:15 uur  Pauze
15:30 uur  Voortgang workshop
16:30 uur  Pauze
16:45 uur  Voortgang workshop
18:15 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde