Workshop Online Faciliteren

Special voor bestaande en nieuwe agripoolers


Datum en tijd
12 november 2021 09:00 tot 12:30
Locatie
Online (MS Teams),
Termijn
11 november 2021 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden € 139,- excl. BTW
PE-punten
3
Toegankelijkheid
Deze activiteit is alleen voor vab-leden toegankelijk

Er zijn nog geen deelnemers aangemeld.

De kaart wordt geladen…

Agripoolers special (bestaande agripoolers en instromers)

Workshop Online Faciliteren


In een wereld die door Corona er totaal anders uitziet (beperkingen in reisbewegingen) zijn ook agripool werkzaamheden voor onze agrarische adviseurs die hun expertise ver over 's lands grenzen willen delen, enorm veranderd. Hierop is Agriterra, net als veel andere bijeenkomsten en vergadervormen, overgegaan tot online advisering en begeleiding van hun coöperatieve projecten in het buitenland. Om de agripooler te helpen in zijn online werk, hebben zij een leerzame en praktische workshop ontwikkeld, die het gebruik van online faciliteiten aan nieuwe en inmiddels vertrouwde gebruikers uitlegt en verder uitbouwt tot het professioneel gebruik van deze systemen, die overleg mogelijk maken en daarmee goede banden op afstand in stand houden.

In samenwerking met Agriterra, brengt de vab een workshop, die initieel bedoeld is voor de bestaande Agripoolers binnen de vab, maar ook leerzaam en interessant kan zijn voor de leden, die Agripooler willen worden en daarmee hun advieskwaliteiten grensoverschrijdend willen inzetten of zij die regelmatig online vergaderen met (verre) klanten en het gebruik van online vergaderplatforms willen doorgronden of optimaliseren. Tijdens deze in eerste instantie in het Engels gegeven workshop leer je online bruggen te bouwen. Agriterra verstaat daaronder:

  • het optimaliseren van (Agripool) impact door verbeteren van online faciliteer kennis en ervaring
  • het bouwen van online bruggen zodat Agripoolers verbonden blijven met Agriterra en Agriterra klanten
  • het meer interactief, effectief en leuk maken van online sessies, die ook prima inzetbaar zijn buiten de Agriterra context.
     

Inhoud workshop

In een halve dag en in kleine groepjes van diverse achtergronden train je in een MS Teams omgeving en leer je op heel interactieve en participerende wijze de volgende onderdelen:

  • de voor- en nadelen van online vergaderen
  • selecteren van de juiste online activiteiten om daarmee je vergadering meer effectief te maken
  • handige tips en tricks om de interactiviteit en participatie te bevordenen
  • leren door te doen; voorbereiding (en uitvoering) van online activiteit van de eerste en daarop volgende Agripool online vergaderingen.

Je ervaart uit eerste hand diverse indrukwekkende en inspirerende online activititeiten die gemakkelijk inzetbaar zijn in je eigen online vergaderingen. We geven extra aandacht aan de internationale Agripool inhoud en alles dat je leert kan gebruikt worden in allerlei soorten online overleg, zoals webinars, presentaties, adviesgesprekken project vergaderingen, online trainingen etc..
 

De trainer

De trainer van deze online workshop is Lonieke de Ruiter, een zeer ervaren (online) facilitator, Agripooler en de programma manager van Agriterra's Marketing Basics Training.

Meer lees je hierover in de bijgelegen Agriterra folder.

 

Downloads