Workshop systemische werkvormen in de agrosector


Datum en tijd
26 januari 2023 13:30 tot 20:00
Locatie
Boerderij De Hooilanden, Slagsteeg 20 6721 NR Bennekom
Termijn
25 januari 2023 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 195,- excl. BTW
Niet leden € 350,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Mevr. M.L.G. (Marieke) Kersten-de Ruijter
Marieke Kersten Life Coaching
 
Dhr. ing. L. (Leen) Janmaat BC
Louis Bolk Instituut
Mevr. A.M. (Anne Marie) van Oldeniel-Boerhof
Anne Marie Advies Training Mediation
 
Mevr. ing. L.D. (Dorine) Zwaan
2D Ondernemers coaching & mediation
 
Dhr. ing. W.A.J.M. (Wim) van Uum
Van Uum AgriFood Coaching
 
Mevr. drs. E.M. (Lizanne) Roeleven
Roeleven & Co, training en coaching
 
Mevr. ir. W.A.H. Schipper
WYMOS Dienstverlening & Advies
 
Mevr. ir. C.P.J. (Lianne) Veenstra-de Jager
Lianne Veenstra Agrocoaching
 
Mevr. D.A.J.W. (Dieuwke) Verstraten-Ketelaars
Melkveehouderij de Beemd VOF
Dhr. drs. J. (Jonne) Twerda MBA Msc
Eenmanszaak J. Twerda
 
Dhr. ing. H. (Henk) Blauw
Countus accountants + adviseurs (Assen)
 
Dhr. ing. E. (Erik) Bijker
Vechtdal Accountants B.V.
 
Dhr. ing. D. (Derk) Pullen ab
Derk Pullen Advies
De kaart wordt geladen…

Workshop systemische werkvormen in de agrosector


Systemisch werken is er op gericht om onbewuste patronen zichtbaar te maken, zodat je met een hernieuwde blik en nieuwe inzichten kunt kijken naar de mogelijkheden om beweging te krijgen. Om deze onbewuste patronen zichtbaar te maken wordt vaak gebruikt gemaakt van opstellingen, maar er zijn meerdere vormen mogelijk.

De agrarische sector kent vele (oude) systemen, groot en klein, waarbij het familiesysteem en het organisatiesysteem door elkaar heen lopen. Het kenmerk van een systeem is dat er veel (onbewuste ongeschreven) regels, normen en waarden zijn. Daarbij weet je wat er hoort en niet hoort. Doorbreken van deze systemen als individu is lastig, maar mogelijk! Hoe komen veranderingen dan tot stand? Juist in deze tijd, waarin het huidige landbouwsysteem op een keerpunt lijkt te staan (anders gezegd: in transitie is) is er systemisch veel te ontdekken, waar te nemen en te leren en ontwikkelen.

In deze workshop leren adviseurs en coaches in het agrarisch veld met systemische kennis verder van elkaar onder deskundige begeleiding. Ze wisselen onderling hun opgedane ervaringen uit om samen aan het werk te gaan naar een nieuwe opstelling “transitie van de landbouw in systemisch werkperspectief”. We leggen hierbij ook de grondslag voor een lerend netwerk van agrarisch systemisch werkende adviseurs en coaches binnen de vab. Deze verdiepende workshop is een vervolg op de door de vab in het najaar van 2022 georganiseerde kennismakingsworkshop op systemisch werken in de agrarische sector.
 

Begeleiders

Oprichter, eigenaar en trainer van het Instituut voor Systemisch werk Elmer Hendrix heeft twintig jaar ervaring in het systemisch werk met o.a. familie- als organisatieopstellingen. Dit andere mensen leren is zijn passie. In 2006 begon hij, naast een eigen adviespraktijk, ook te werken voor het Bert Hellinger Instituut. Hier begeleidt hij workshops in familieopstellingen en is co-trainer in de opleiding 'Systeemdynamiek in Organisaties'. Vanaf 2009 voegde hij vanuit het Instituut voor Systemisch Werk eigen opleidingen en trainingen in familieopstellingen en organisatieopstellingen toe voor zowel particulieren en professionals in binnen- en buitenland. Tenslotte is Elmer schrijver van de boeken ‘Zinnen die de ziel raken’ en ‘Tao en de kunst van familieopstellingen’ en is hij te beluisteren in diverse podcasts.

Toine van Toor is zelfstandig coach, opgeleid in het systemisch werk bij het Instituut voor Systemisch werk en daarin actief deelnemer en begeleider. Met zijn wortels onder andere in de veevoerindustrie, kent hij het agrarisch domein ook als geen ander. Meer weten over Toine kan op zijn website.

Denk vooraf na wat je deze dag wil leren. De behoefte van deelnemers inventariseren we aan het begin van het programma.

Dagprogramma

13:30 uur  Ontvangst
14:00 uur  Start 
• Inventarisatie behoefte 
• Behandelen verschillende werkvormen
16:00 uur  Pauze
16:30 uur  Verschillende opstellingen o.l.v. Elmer Hendrix en Toine van Toor met agrarische thema’s en jouw positie als coach of adviseur.
18:30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde