Anton Koops nieuwe voorzitter vab


Anton Koops nieuwe voorzitter Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs op 6 november 2014 in Doorwerth, is de heer Anton Koops BBA uit Onna door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter. Koops volgt op 1 januari 2015 Drs. Roel Schutten op, die na twee termijnen het vab-bestuur verlaat.

Anton Koops is werkzaam als Sectormanager Tuinbouw bij Rabobank Nederland. Eerder werkte hij als Manager Food & Agri en Accountmanager bij Rabobank, Fortis en ABN AMRO bank.  Koops liet tijdens de ledenvergadering weten dat hij het voorzitterschap ziet als een mooie uitdaging. “Mijn ambitie is altijd geweest om te werken aan het adviseurschap, het leveren van een hoge kwaliteit van advies voor agrarisch ondernemers. Het voorzitterschap van de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs is hierin een passende stap.” Koops bedankte de leden voor het in hem gestelde vertrouwen.

Ook Jan Hendrik Damman verlaat per 1 januari 2015 het vab-bestuur. Hij wordt opgevolgd door Arjan Strootman, die ook tijdens de ledenvergadering werd gekozen. Strootman is clientadviseur en teamleider bij Bilanx accountants en adviseurs. Hij is al enige jaren betrokken bij de vab-werkgroep Strategie.

vlnr: Anton Koops, Paulien Boverhof, Henk Westeneng, Hans Tesselaar en Arjan Strootman
Vab-bestuur 2015: vlnr Anton Koops, Paulien Boverhof, Henk Westeneng, Hans Tesselaar en Arjan Strootman

 

Ontwikkelingen vab
Het bestuur van de vab liet tijdens de ledenvergadering weten dat de diversiteit binnen het ledenbestand groeit. Ook onder agrarisch adviseurs is de arbeidsmarkt in beweging, hetgeen gevolgen heeft voor de vereniging. Schutten: “We zien dat de diversiteit toeneemt en het aantal zzp’ers onder onze leden groeit.” Hij kondigde aan dat begin 2015 een grootschalig ledenonderzoek wordt uitgevoerd om er voor te zorgen dat de vereniging de ontwikkelingen en behoeften van haar leden goed in beeld heeft en houdt.

Najaarsseminar
De algemene ledenvergadering werd gevolgd door het najaarsseminar van de vab, dat als thema ‘Groei: Kans of kater?’ had. Dit seminar opende met keynotes van Nico Klene (ABN AMRO bank) en Albert Jan Maat (LTO Nederland) waarna de adviseurs  workshops volgden over onder meer persoonlijke groei en spronginvesteringen.