Boek: Vrij, Gelijk & Samenleven


geschreven door Damaris Matthijsen


Damaris Matthijsen is BAS-erkend vab-lid en stond eerder in de Duurzame 100 van Trouw en in 2020 won zij de Constructieve Rebellen Award van het inspiratieplatform MaatschapWij. Nu verschijnt van haar het boek Vrij, Gelijk & Samenleven, waarin zij aantoont waar onze huidige systemen tekort schieten. Het biedt tevens een praktisch antwoord op de vragen die vervolgens ontstaan.

15 september zal het boek Vrij, Gelijk & Samenleven verschijnen. Het is een uiterst urgent en actueel pleidooi voor een andere economie en samenleving, waarin er daadwerkelijk alternatieven zijn voor de manier waarop we arbeid, grond en kapitaal toewijzen en bezitten.

Vrij, Gelijk & Samenleven is tot stand gekomen als resultaat van een zoektocht en onderzoek van ruim tien jaar. Damaris Matthijsen heeft zich altijd verbaasd waarom er in de economie en samenleving geen ruimte leek voor menswaardig en Aardewaardig organiseren. Zij heeft Economy Transformers opgericht als broedplaats om nieuwe uitgangspunten te vinden voor hoe we met onszelf en de natuur omgaan. Daarnaast is het een school geworden om die nieuwe uitgangspunten en toepassingen over te dragen en mensen en bedrijven daarbij te begeleiden.

Zij gaat voor de promotie van het boek op tournee en zal in alle twaalf provincies een workshop geven voor geïnteresseerden in een Mens- en Aardewaardige samenleving en hoe zij daar een bijdrage aan kunnen leveren. Daarnaast zal zij met haar boek veelvuldig op de social media en de reguliere media in de schijnwerpers staan.

Het boek is er voor lezers van Fantoomgroei van Sander Heijne en Hendrik Noten, Donuteconomie van Kate Raworth, fans van Rutger Bregman, Thomas Piketty, Bas Heijne en Joris Luyendijk en volgers van Follow The Money en De Correspondent.

‘Damaris is de Kate Raworth van de Lage Landen.’ - Leonie van der Steen, Squarewise

‘Ik verheug mij er immens op.’ - Kees Klomp

‘Als je werkelijk vernieuwend wilt zijn als pionier, dan moet je niet alleen naar de hemel reiken, maar ook je wortels voeden. Dat doet dit boek.’ - Nancy Wiltink, CSA Vers aan de Vecht

Het boek verschijnt als gezamenlijke uitgave van Economy Transformers en uitgeverij Santasado. Het is via het Centraal Boekhuis te bestellen onder ISBN 9789083207773 met verkoopprijs € 38,50 in een gebonden uitgave van 420 pagina’s met leeslintje. Vrij, Gelijk en Samenleven zal op 15 september 2022 verschijnen.

Tenslotte op 12 oktober wordt het boek door Damaris gepresenteerd aan het publiek en ze nodigt geïnteresseerden van harte uit. Tijd vanaf 14.30 uur, start om 15.00 uur tot 16.30 uur met afsluitend een borrel. Locatie is Het Krachtstation, Amerikalaan 199, 3526 VD Utrecht. Er is voldoende parkeergelegenheid en ook met het OV goed te bereiken. Inschrijven kan op de website van Economy Transformers (zie Link).

Meer weten? Lees dan onder downloads het boekpromotie binnenwerk.

Downloads