De vabadviseur | Marloes ter Woerds


Naam:             Marloes ter Woerds

Leeftijd:          30 jaar

Woonplaats:   Haaksbergen (Overijssel)

Bedrijf:            Alfa Accountants en Adviseurs

Functie:           Agrarisch bedrijfskundig adviseur

Opleiding:       HAS-Dronten – Bedrijfskunde & Agribusiness, Master Marketing Communication aan de Universiteit Twente

Hobby’s:         Wandelen

 

‘De vab biedt mij de gelegenheid kennis uit te wisselen met collega’s van andere bedrijven’

Ze is opgegroeid op een melkveebedrijf en werkt als agrarisch bedrijfskundig adviseur bij Alfa Accountants en Adviseurs. Om haar kennis nog verder te verdiepen en verbreden sloot Marloes ter Woerds zich vorig jaar aan bij de vab.

“Aan de HAS in Dronten heb ik de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness gedaan. Doordat we thuis een melkveebedrijf hebben, ben ik daarnaast ook praktisch ingesteld. Die combinatie komt goed van pas in mijn werk als agrarisch bedrijfskundig adviseur. Ik vind het erg leuk om een ondernemer te helpen op een hoger niveau te komen. Dat kan op allerlei vlakken: van mineralenadministratie op operationeel gebied tot het maken van keuzes rondom bedrijfsovername op strategisch niveau.”

De vab is een bekend begrip in mijn omgeving. De activiteiten die ze organiseren vormen een goede mogelijkheid om mijn kennis nog verder te verdiepen en verbreden. Mijn interesses variëren van robotmelken tot de stikstofwetgeving en kringloopwijzer. Ook organiseert de vab veel nuttige bijeenkomsten waar je de gelegenheid krijgt om je netwerk uit te breiden en kennis uit te wisselen met collega’s van andere bedrijven. Dat je daar als lid van de vab met een gereduceerd tarief aan kunt deelnemen, is een prettige bijkomstigheid.”