De vabviseur | Jehannes Fopma


Naam:             Jehannes Fopma

Leeftijd:          37 jaar

Woonplaats:   Britswert (Friesland)

Bedrijf:            JFopma advies

Functie:           Zelfstandig adviseur

Opleiding:       Dier en Veehouderij VHL

Hobby’s:         Brandweer, Melkvee

‘Het is fijn te weten dat je er als vab-lid niet alleen voor staat’

Na zijn opleiding Dier- en Veehouderij aan Hogeschool Van Hall Larenstein ging Jehannes Fopma als vertegenwoordiger bij De Heus Voeders aan de slag. In 2014 nam hij daar afscheid en begon voor zichzelf als onafhankelijk adviseur. Sinds enkele maanden is hij lid van de vab.

“Ik had altijd het plan om bij het melkveebedrijf van mijn ouders in te stappen, maar dat was na het afronden van mijn opleiding niet direct mogelijk. Daarom koos ik ervoor om eerst als rundveespecialist bij De Heus Voeders te gaan werken. Zeven jaar later maakte ik de keuze om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Daardoor kan ik nu melkveehouders van onafhankelijk advies voorzien, iets wat ik graag doe. Inmiddels heb ik ook het bedrijf van mijn ouders overgenomen en zet ik dat regelmatig in als proefbedrijf.”

Ik krijg van boeren vaak de vraag of ze de kennisvouchers van LNV bij mij kunnen verzilveren. Sinds ik eind 2020 lid van de vab ben geworden is dat mogelijk. Dat ik nu ook als onafhankelijk adviseur in de database sta is een prettige bijkomstigheid. Ik ben daardoor makkelijker vindbaar en boeren weten zeker dat ze met een betrouwbare partij te maken hebben. In de toekomst hoop ik veel in contact te komen met collega-adviseurs en samen met hen te sparren over bepaalde zaken. Het is fijn te weten dat je er als vab-lid niet alleen voor staat.”