Frank Pisters gekozen tot nieuwe voorzitter vab


Tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (vab) op 17 november 2022 in Baarn, is Frank Pisters door de leden gekozen tot nieuwe voorzitter. Frank volgt op 1 januari 2023 Arjan Strootman op, die na twee termijnen het vab-bestuur verlaat.

Frank is Business Developer bij VAADataworks. Hij is een ervaren bestuurder en heeft veel kennis van het adviesvak van de agrarische bedrijfsadviseur. Zijn netwerkt reikt van Ministeries tot onderzoek, van grote bedrijven tot ZZP-ers, van accountant tot additiefleveranciers en hij is bekend met alle sectoren in de land- en tuinbouw. 
 
Frank liet tijdens de vergadering weten dat de vab met haar netwerk, kennis, en kwaliteit bij uitstek de partij is om elke boer te helpen met het (opnieuw) uitvinden van zijn of haar toekomst. ‘Het is op dit moment een dynamische tijd en we hebben elkaar nodig’, aldus Frank.

 
Toekomst

De leden van de vab hebben een belangrijke rol in de advisering aan boeren en tuinders, zeker in de huidige transitie waarin de agrarische sector zich op dit moment bevindt.

Onafhankelijk advies krijgen waarbij alleen het belang van de agrarische ondernemer voorop staat is niet vanzelfsprekend. Bij de vab zijn adviseurs en coaches aangesloten, waarbij deze onafhankelijkheid wordt geborgd via het BAS-register.
Onder het voorzitterschap van Arjan is de positie van de vab op dit punt verstevigd waardoor de vab, mede door haar groei, voor velen een aanspreekpunt is in het agrarisch debat.
 
Is de adviseur of coach erkend in het BAS-register? Dan biedt dat ook de mogelijkheid om (een deel van) de advieskosten vanuit subsidies te betalen. 

Ook interessant