Trainer Ben Kosse stelt zich voor


Trainer Ben Kosse stelt zich voor

Ben Kosse van Mekander is één van de trainers voor het vab-certificeringstraject. Hij stelt zich hier even voor.

In 1960 ben ik geboren in Slagharen, als zoon van een varkenshandelaar. Ik heb in Wageningen veelteelt gestudeerd en ben daar in 1985 afgestudeerd. Mijn eerste functie was die van ‘takingenieur varkenshouderij’ bij het Consulentschap voor de Varkens- en Pluimveehouderij in Gelderland. Na verschillende managementfuncties binnen het Ministerie van Landbouw ben ik na 15 jaar overheidsdienst voor mezelf begonnen. Ik heb sindsdien verschillende tijdelijke leidinggevende posities gehad. Ondermeer in de zorg, bij het ministerie van LNV en bij Rijkswaterstaat.

Mekander
Met 2 collega’s werk ik met en voor Mekander ® (www.mekander.nl). Wij noemen onszelf een bestemmingsbureau. Mekander helpt mensen en organisaties daar te komen waar ze graag willen zijn. Onze ondertitel is ‘geef sturing aan ambities’. En dat sluit prachtig aan bij het idee van de persoonlijke ambitieplannen die in het kader van het certificeringtraject door de deelnemers worden gemaakt.  

Verantwoordelijkheid nemen
Ik word gedreven door de vraag welke betekenis iemand of een groep mensen wil hebben. Daarvoor ben ik benieuwd naar de verbinding tussen ieders persoonlijke doel en dat van de werkgemeenschap waarin hij of zij werkt. Mijn ambitie is mensen het inzicht geven en laten ervaren dat je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen leven en dat van anderen en hun omgeving. Dat je altijd kunt kiezen, ook al zijn er grenzen waarbinnen je dat kunt doen. Dat je nuances en kleuren durft zien.

Thuiskomen
Voor mij voelt het meedoen in het vernieuwde certificeringtraject van de vab weer een beetje als thuiskomen. Thuiskomen in de wereld van de agrarische adviseurs nadat ik daar jaren op afstand van heb gewerkt.

Ben Kosse, benkosse@mekander.nl