Onze vacatures

Hieronder vind je actuele vacatures: 

Voorzitter van de vab

(vereniging agrarische bedrijfsadviseurs)

De vab is de erkende beroepsorganisatie van bijna 600 agrarische bedrijfsadviseurs. De leden van de vab zijn adviseurs die de Nederlandse boer en tuinder ondersteunen in hun bedrijfsvoering. Leden zijn op persoonlijke titel lid en werken voor grote en kleine agrarische (financiële) adviesdiensten, land- en tuinbouworganisaties, banken en als zelfstandig adviseur of agrocoaches.
 

Wat doet de voorzitter?

De voorzitter geeft leiding aan het bestuur van de vab en zit in die hoedanigheid de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergadering voor. Hij of zij draagt, samen met andere bestuursleden verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de vereniging. In activiteit betekent dit in de praktijk dat:

  • Je het gezicht van de vereniging bent
  • waarbij je de vab vertegenwoordigt in de markt, naar diverse stakeholders (Ministerie van LNV, adviesorganisaties van leden en niet-leden, VLB vaksectie agro bedrijfskunde en andere)
  • acht keer per jaar een bestuursvergadering voorzit en de algemene ledenvergadering voorzit
  • het dagvoorzitterschap doet van het jaarlijkse vab seminar / congres
  • mede leiding geeft aan de personeelsleden van het verenigingsbureau.
     

Profiel van de functie

Hij/zij heeft ervaring met het vakgebied van de agrarische adviseur en weet wat er in de advieswereld speelt, zowel bij grotere organisaties als bij de kleinere (eenmans-)zaken. Hij/zij heeft de competentie om dé verbindende factor binnen en buiten de vab te zijn en hij/zij is het gezicht van de vereniging. Senioriteit is noodzakelijk om de richting van de vab mede te kunnen bepalen en uitvoeren. Enthousiasme is nodig om de vab in deze woelige adviestijden verder door te laten ontwikkelen.
 

Wat biedt de functie?

De functie staat voor een uitdagende plek in de vereniging, waar de kandidaat zijn/haar persoonlijke vaardigheden verder kan ontwikkelen. Ook zijn of haar netwerk vergroot zich door de functie van voorzitter. Het bestuur bestaat uit enthousiaste leden, die graag hun schouders onder de vereniging zetten, om de vab steeds verder te verbeteren.

Discussies worden niet uit de weg gegaan, maar worden met wederzijds respect gevoerd. Als professionele beroepsorganisatie voorziet de vab in een vacatiegeldregeling.
 

De vab

Meer informatie over de erkende beroepsvereniging van en voor agrarische bedrijfsadviseurs treft u aan op Wie zijn wij? | Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (vabnet.nl)
 

Meer Informatie en reageren

Meer informatie over de functie is op te vragen bij de secretaris van de vab, de heer Paul Daniëls (per mail of telefonisch 085-070 8270). Je kunt tot uiterlijk zaterdag 9 juli a.s. schriftelijk reageren op deze vacature. Weet jij iemand waarvan je denkt dat hij/zij een zeer goede voorzitter is voor de vab, geef dit dan ook aan het verenigingsbureau door.

 


 

Er zijn op dit moment geen vacatures beschikbaar.