Workshop Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)


Datum en tijd
13 oktober 2022 13:30 tot 20:00
Locatie
Peer! Seats2Meet, Maanlander 14A 3824 MP Amersfoort
Termijn
12 oktober 2022 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 260,- excl. BTW
Niet leden € 490,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. L. (Leen) Janmaat BC
Louis Bolk Instituut
 
P.J.G.M. (Patrick) Hendrix RBc
Excellerend Advies Hendrix
 
Dhr. ing. E. (Evert) Kremer
Bilanx Adviseurs B.V.
Mevr. ing. ir. G. (Geke ) Enting
Countus accountants + adviseurs (Zwolle)
 
Dhr. ing. T. (Tjipke) Okkema
Lise Accountancy
 
Dhr. ing. (René) van der Heijden RB
ABAB Strategie Advies (Helmond)
 
Mevr. ing. H.C.J. (Rieke) van Roessel-van Esch
Rieke van Roessel mediation en advies
 
Dhr. ing. J. (Jan) Steenbergen MAB
Flynth Adviseurs en Accountants B.V. (Flynth Assen - 251)
 
Dhr. ing. A.T. (Atze) Abma
Opstal Agrarisch Huisvestingsadvies
 
Dhr. ing. H.J. (Harm Jan) Schipper RBc
Zelfstandig agrarisch adviseur
De kaart wordt geladen…

Hoor jij wat de ander Niet zegt?

Workshop Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)


Na zeer succesvolle sessies (evaluatiecijfers 8,2 en 8,3!) van deze workshop in 2020/2021 herhalen we in 2022 deze workshop om op 7 juni een verdieping NLP te brengen voor de adviseurs die deze materie verder willen doorgronden om in te zetten in hun dagelijkse praktijk. 

Als agrarisch bedrijfsadviseur ben je vanzelfsprekend communicatief erg vaardig. Snel schakelen, andere partijen overtuigen, het zit in je bloed. 
Waarom dan deze workshop Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) voor professionals, de studie van succesvol communiceren? Omdat er vandaag de dag (nog) meer van je wordt verwacht. Er wordt niet alleen aanspraak gemaakt op jouw kennis van zaken en actualiteiten op verschillende vakgebieden, er wordt ook meer gevraagd van jouw communicatie skills. Dat doe je door goed te luisteren en signalen op te pikken, voordat ze worden uitgesproken. Binnen NLP noemen we dat; ‘het ongezegde kunnen horen, oppikken wat de ander niet zegt’. Hierdoor kan je problemen voor zijn, een nóg hechtere band met jouw klanten opbouwen, veel eerder bij hen aan tafel komen én (extra) omzet creëren.
In de workshop laten we je kennis maken met een aantal belangrijke pijlers van Neuro Linguïstisch Programmeren.
 

De kaart is niet het gebied

We maken allemaal een eigen beeld van de werkelijkheid om ons heen. HOE we dat doen? Door onbewuste filtering op wat we waarnemen. In de workshop laten we je kennis maken met de belangrijkste filters die impact hebben op overtuigingen, aannames, denken en (onder)handelen. Perfect en direct inzetbaar in de zakelijke markt.
 

De kracht van taal

Adviseren is de kunst van communiceren met impact. Een advies is pas echt van waarde als er iets mee wordt gedaan. Het vermogen om van het begin af aan een vertrouwensband op te bouwen zorgt voor draagvlak. Leer jezelf aan te passen bij de taalpatronen van de ander, waardoor jij het ultieme verschil kunt maken in het adviesproces. NLP geeft jou meer inzichten, rust en ruimte in jezelf waardoor ook ‘lastige’ gesprekken een stuk effectiever en doelgerichter worden.
 

Hiërarchie in veranderingsprocessen

Als bedrijfsadviseur ben je betrokken bij belangrijke veranderingswensen / noodzaak die grote invloed kan hebben op jouw klant. Tijdens de workshop laten wij je kennis maken met een NLP model dat inzicht geeft op welk niveau van de communicatie de problemen én kansen om de doelen te bereiken zich voordoen. Als het gaat om verandering helpt dit model om inzicht te geven waar de grootste hefboom te vinden is.


 

Frame NLP Opleidingscentrum

De workshop NLP wordt gegeven door Connie Keurentjes en Michael de Man van het Frame NLP Opleidingscentrum. Hierbij stellen deze twee professionals zichzelf kort voor:

Connie is naast internationaal gecertificeerd NLP Master/Trainer, (business)coach en mediator, gewoon ook Connie met een passie voor alles wat met persoonlijke groei en ontwikkeling te maken heeft. In 2000 is zij met mijn bedrijf Frame gestart, dat later is uitgebreid met het NLP Opleidingscentrum. Dat doet ze niet alleen, maar samen met professionele medewerkers/trainers. Inmiddels heeft Frame al honderden mensen getraind en gecertificeerd op het gebied van communicatie en effectiviteit, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Haar grootste voldoening vind ze in het verstevigen van vakman/vrouwschap, waarbij zij zichzelf als gids ziet, die een stukje meeloopt en weer vertrekt als het doel is bereikt. Nieuwe paden ontdek je immers door erop te gaan lopen. Haar motto is: Life happens to everyone. It’s how we deal wit hit that counts.

Michael werkt bij een retail-organisatie als adviseur en is een sparingspartner en coach voor ondernemers die bij deze organisatie zijn aangesloten. Zowel privé als zakelijk onderhoud hij relaties op basis van vertrouwen en samenwerking. Hij kan goed empathisch luisteren en is belangstellend en geïnteresseerd in wat de ander bezig houd. Als rustig en gecontroleerde persoonlijkheid, die eerst denkt voor er een reactie komt, toont hij duidelijk en direct respect voor mijn gesprekspartner. Zijn NLP attitude en vaardigheden hebben daarbij een positieve meerwaarde ingegeven. Als hij een rol kan spelen in het helpen van andere met het bereiken van hun doel(en) geeft dat hem energie en hij is ervan overtuigd dat het geven van andere inzichten, mensen in staat zijn hun scoop te verbreden en zelfs vaste gewoontes te vervangen.

Programma

13:30 uur  Ontvangst
14:00 uur  Start eerste deel workshop NLP
16:00 uur  Pauze
16:30 uur  Tweede deel workshop NLP
18:15 uur  Ruimte voor vragen en discussie
18:30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde


Bekijk alle activiteiten in de rubriek: