Intervisie voor adviseurs melkveehouderij

Sparren op niveau over de toekomst van melkveehouderij in Nederland


Datum en tijd
21 maart 2023 15:00 tot 20:00
Locatie
Volgt,
Termijn
20 maart 2023 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 195,- excl. BTW
Niet leden € 350,- excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
3
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. H.J. (Rick) Hoksbergen
Countus accountants + adviseurs (Zwolle)
 
Dhr. ing. R.H.M. (Rolf) Beex RBc
Beex Agrarisch Advies B.V.
 
Dhr. J. (Jan) van der Linde Msc RBc
Bijlsma & Van der Linde Agro Advies (Blokzijl)
 
Dhr. C. (Christiaan) Bondt
Bondt Agro Consult
De kaart wordt geladen…

Sparren op niveau over de toekomst van melkveehouderij in Nederland

Intervisie voor adviseurs melkveehouderij


Als adviseur weet je over het algemeen goed wat je moet doen om succesvol te zijn en boog je op een behoorlijke dosis ervaring. Je gaat uitdagingen en risico’s niet uit de weg. Toch blijven er altijd vragen over die het waard zijn om te toetsen aan de vragen en oplossingen van anderen, zeker in de huidige turbulente tijden waarin zaken welhaast elk kwartaal lijken te veranderen. Kortom: je wilt wel eens op niveau sparren met collega-adviseurs, weten hoe zij tegen bepaalde vraagstukken aankijken en hoe zij met die vraagstukken omgaan. ‘Sparren op niveau’ daagt je uit kritisch naar je eigen vakmanschap, te kijken en te durven leren van collega’s.

Dit ‘Sparren op niveau’ is een vorm van intervisie bedoeld voor agrarische adviseurs die wakker willen blijven. Samen met een kleine groep collega’s in het vakgebied ga je je verdiepen op plezierige wijze, maar scherp kritisch kijkende naar de eigen werkwijze, alsook die van anderen. Middels vakkundige begeleiding ga je van jezelf leren en vind je nieuwe inspiratiebronnen. Begeleiding van deze intervisie is in handen van Drs MSc Steven Hoen (directeur De Groene Munt, studiebegeleider HBO studierichting communicatie en kenner van de agro en food sector).

Intervisie is nuttig en toepasbaar in je vakgebied. Waar nodig en nuttig wordt de intervisie met ondersteunende theorieën onderbouwd, die vanuit de groep worden gegenereerd. Om de intervisie te starten werken we met stellingen, die vanuit de werkgroep DIER zijn geformuleerd en uitnodigen tot discussie. Door deze intervisiemethode kunnen we de discussie combineren met theoretische modellen, waarmee de eigen leerthema’s worden verdiept. De groep zal maximaal twaalf adviseurs omhelzen, zodat eenieder volop in de intervisie gehoord kan worden en er toch voldoende kennis en ervaring in de groep aanwezig is om te leren en reflecteren op elkaars visie. Schrijf je dus wel snel in, want vol is vol. Vanaf twaalf deelnemers openen we een wachtlijst voor een eventuele tweede ronde.

Programma

15:00 uur  Ontvangst
15:30 uur  Welkomstwoord en aanvang intervisie sessie
16:45 uur  Pauze
17:15 uur  Vervolg intervisie sessie
18:15 uur  Evaluatie en reflectie op intervisie
18:30 uur  Afsluiting en buffet
20:00 uur  Einde