Stratego voor Vrouwen (GEANNULEERD) | Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs

Stratego voor Vrouwen (GEANNULEERD)

Vaardigheidstraining voor vrouwelijke adviseurs


Datum en tijd
22 januari 2019 14:00 tot 19:30
Locatie
Vab kantoor, Maanlander 43 3824 MN Amersfoort
Bijdrage
Leden € 250,- excl. BTW
Niet leden € 500,- excl. BTW
PE-punten
4
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Mevr. ing. A. (Annemieke) Tromp ab
Alfa Accountants en Adviseurs (Gorinchem)
 
Mevr. J.H. (Annika) Klingenberg
Rabobank Vaart en Vechtstreek
 
Mevr. ing. M.N.I. (Monique) van der Meij ab
Flynth adviseurs en accountants (Heerhugowaard)
De kaart wordt geladen…

Stratego voor vrouwen (GEANNULEERD)

Vaardigheidstraining voor vrouwelijke adviseurs

 

Als vervolg op de succesvolle workshop voor vrouwelijke adviseurs in maart 2017, organiseren we een nieuwe training voor alle vrouwelijke adviseurs die verder willen komen, beter positie willen leren kiezen en de regels van het spel beter onder de knie willen krijgen. Verhelderend, praktisch en met een beetje humor gaan we gezamenlijk aan de slag.
 

Regels van het spel

De regels binnen organisaties en de manier waarop gespeeld wordt, worden bijna altijd bepaald door mannen. Wanneer je als vrouw effectief en met plezier wil werken en ook de hogere posities in organisaties wil kunnen bekleden, moet je weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

Tijdens deze workshop ‘Stratego voor vrouwen’ krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen. Wat is het onderliggende patroon en wat is de uitwerking daarvan in de ongeschreven regels van het spel als het gaat om het maken van carrière of het effectief optreden? Welke ongeschreven regels zijn binnen de organisatie van de deelnemers vooral van belang? En welke ongeschreven regels zien we bij veel andere organisaties?

In juni 2018 verscheen in V-Focus een interview met trainer Elisa de Groot, waarin ze vertelt over deze training.
 

Goden en godinnen

Het strategische spel in organisaties bestaat uit een speelveld, spelers en de ongeschreven regels van het spel. Tijdens deze workshop gaan we in op de verschillende spelers in het veld. Daarvoor gebruikt de trainster de Griekse godinnen en goden als archetypes, die ons gedrag sturen en kenmerkend zijn voor ons handelingsrepertoire.

Als mens heb je alle goden of godinnen in meer of mindere mate in je. Maar slechts een beperkt aantal goden en godinnen doet het ‘goed’ binnen organisaties. Meer dan de helft wordt niet of nauwelijks gewaardeerd. Zo is Artemis een godin die het ‘goed’ doet binnen de organisatie. Maar diezelfde Artemis is op een gegeven moment de spelregels binnen organisaties zat en kiest ervoor om ergens anders te gaan werken of als ondernemer verder te gaan. Terwijl bijvoorbeeld Hestia zich meer op de achtergrond begeeft en daardoor onzichtbaar is. Omdat profileren een belangrijke ongeschreven regels is, voelt zij zich vaak ondergewaardeerd terwijl juist zij veel kennis heeft die voor de organisatie waardevol kan zijn.

We bespreken deze verschillende goden en godinnen, hun kwaliteiten en valkuilen en ook hun dynamiek onderling. Tijdens deze interactieve workshop krijgen de deelnemers zicht op welke godin(nen) zij dominant laten zien en welk gedag effectief is als het gaat om het maken van carrière binnen organisaties. Daarnaast krijgen de deelnemers zicht op de dynamiek met andere goden en godinnen; op welke manier kun je bij de verschillende spelers effectief invloed uitoefenen en je doelstellingen realiseren? Dat is natuurlijk ook van toepassing in je gesprekken met klanten, je collega's en je leidinggevende.

Kortom: Een praktische en leuke training die verhelderend zal werken!Begeleider

De training wordt begeleid door Elisa de Groot van In Touch women resource management.

Elisa heeft dertig jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. Ze begeleidde onder andere decentralisaties, fusies, procesverbeteringen en samenwerkingsconstructies.

In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch women resource management opgericht. De focus ligt nu op het coachen en trainen van hoogopgeleide vrouwen. Daarnaast adviseert zij organisaties op het gebied van doorstroom van vrouwen naar hogere posities en diversiteitmanagement. Elisa is co-auteur van een aantal managementboeken.

 

In juni 2018 verscheen in V-Focus een interview met trainer Elisa de Groot, waarin ze vertelt over deze training.

 

14:00 uur  Ontvangst
14:30 uur  Start training

16:00 uur  Pauze

16:30 uur  Vervolg training
18:00 uur  Afronding

18:30 uur  Buffet
19:30 uur  Einde

Downloads