GEANNULEERD Expeditie Ondernemend adviseren: Verkopen, acquisitie & netwerken (2e op 5-3-2015)


Datum en tijd
22 januari 2015 14:00 tot 20:00
Locatie
Volgt, midden van het land,
Termijn
16 januari 2015 (de uiterste aanmelddatum)
Laatste mogelijkheid tot restitutie is één week voorafgaand aan de bijeenkomst
Bijdrage
Leden* € 380,80 excl. BTW
Niet leden € 761,60 excl. BTW
* Leden zijn volwaardig, aspirant of erelid
PE-punten
8
Toegankelijkheid
Deze activiteit is voor iedereen toegankelijk
 
Dhr. ing. R.H.M. (Rolf) Beex RBc ab
Accolade Administratie en Adviesgroep B.V.
 
Dhr. ing. J.W. (Johan) van Dragt
Rabobank Enschede-Haaksbergen
 
Dhr. ing. A.J. (André) Koot
Adviesbureau André Koot
De kaart wordt geladen…

 

Vab-expeditie Ondernemend adviseren

Bijeenkomst 1: Communicatie, offertes en verkoopgesprekken (22-1)
Bijeenkomst 2: Acquisitie en netwerken (5-3)


Agrarisch adviseurs moeten in toenemende mate verkopen, acquireren en marketen. Velen zijn de afgelopen jaren voor zichzelf begonnen, maar ook adviseurs die binnen (kleine) organisaties werken krijgen hier steeds nadrukkelijker mee te maken. Dat vraagt om nieuwe vaardigheden. Je moet jezelf kunnen verkopen, nieuwe klanten werven en weten hoe je jezelf in de markt positioneert. Tijd voor een expeditie voor ondernemende adviseurs!

Vab-adviseurs zijn echte experts die er staan voor hun klanten. Maar waar je vroeger misschien weinig moeite hoefde te doen om aan klanten te komen, moet je ze nu echt werven. Dat betekent acquireren, netwerken, jezelf presenteren, verkoopgesprekken voeren, personal branding.... En dat allemaal náást het advieswerk. Ga er maar aan staan...

 

Veel adviseurs hebben daarnaast last van hun eigen overtuigingen. Herken je deze gedachten?

  • Verkopen is eigenlijk iemand iets door de strot duwen;
  • Netwerken is niks voor mij, laat staan voor mijn klanten;
  • Mezelf presenteren? Ik houd niet van opscheppen over mezelf;
  • Een website heb ik niet nodig, mijn diensten verkopen zichzelf wel;
  • Een offerte draait vooral om de prijs, mijn klanten willen zo goedkoop mogelijk uit zijn.

Ook dan is deze expeditie voor jou! Want verkopen voelt inderdaad vaak aan als iets door je strot geduwd krijgen. En ja, dan is de prijs een ‘ding’. Geen wonder dat veel mensen ervoor terugdeinzen. Maar toch moet je - je diensten én jezelf – verkopen. Maar wat zeg je in een netwerkgesprek, een offerte of aan de telefoon? De kunst is om van iedere boodschap die je uitzendt, een visitekaartje te maken.

 

Programma Expeditie: verkopen en netwerken

Tijdens de eerste middag van de expeditie gaan we in op klantgerichtheid, zakelijk flirten en succesfactoren in de communicatie. Het schrijven van offertes én het voeren van een verkoopgesprek komt aan de orde. Je offerte is namelijk je verkoopgesprek op papier. Als je weet hoe je een goed verkoopgesprek voert, weet je ook hoe je een goede offerte schrijft. Je offerte sluit naadloos aan op je gesprek: de klant ervaart geen verschil. Je leert hoe je je tarief moet verkopen.

Om een constante stroom aan opdrachten te genereren is het belangrijk dat je voortdurend een beetje in beeld bent. Je moet zorgen dat je goed gevonden kunt worden en dat je gezien wordt als de expert die je bent. Daarom draait de tweede middag om netwerken en het verwerven van een expert-status. Welke aanpak werkt in acquisitie? Hoe netwerk je op bijeenkomsten en hoe klinkt jouw 'elevator-pitch'? Ook het gebruik van internet en social media komt kort aan de orde.

De expeditie wordt begeleid door trainer Simone van der Veen van Fflow Communicatie.

 

Wat is een vab-expeditie?
Een vab-expeditie is een traject van een aantal bijeenkomsten waarin een groep adviseurs met een gelijkgestemde behoefte aan informatie, kennis en ervaring een specifiek thema uitdiept. De expeditie start met een bijeenkomst waarvan het programma door de vab is opgesteld.
Aan het eind van de eerste bijeenkomst wordt gezamenlijk het programma voor de tweede bijeenkomst doorgesproken. Na de tweede bijeenkomst wordt het eventuele vervolg voor een derde bijeenkomst vastgesteld.

De rol van de vab
De vab faciliteert de expedities en zorgt voor een aanbod van thema’s voor de expedities. De vab organiseert de eerste bijeenkomst van iedere expeditie en werft deelnemers via haar ledenbestand, regelt de communicatie en administratie en levert organisatiekracht waar nodig. De deelnemers zorgen zelf voor eventuele extra input in de vorm van sprekers of trainers. De vab faciliteert hierbij. Na iedere bijeenkomst wordt het programma voor de volgende bijeenkomst vastgesteld, de vab doet hierin een voorzet.